У Чернігові презентували книгу американця Мейса про Україну

У Чернігові презентували книгу американця Мейса про Україну

Укрінформ
У Чернігові у четвер відбулася перша презентація нової книги відомого американського й українського історика, публіциста, громадського діяча, дослідника Голодомору 1932-1933 років Джеймса Мейса "Україна: Матеріалізація привидів".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Над цією книгою я працювала дуже довго. Для неї я відібрала основні статті, які стосуються економіки, культури, мови, фінансів, громадянського суспільства, федералізації, нашої історії в усіх аспектах: це генетична і юридична спадщина Голодомору, це - ментальний удар по українцях, пов'язаний з ним, статті, в яких Мейс розповідає про причини конфлікту російської імперської та української ідей. Я думаю, ця книжка на часі, вона ставить багато запитань і дає багато відповідей", - розповіла на презентації упорядниця видання, вдова науковця Наталія Дзюбенко-Мейс.

Вона подякувала чернігівцям за гостинність, за пам'ять про чоловіка і сказала, що він українців дуже любив і переживав за наш народ.

У презентації взяли участь відомі в Україні постаті: доктори історичних наук, професори  Юрій Шаповал, Василь Марочко, Сергій Лепявко, а також президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко. Виступили і представники обласної влади Чернігівщини. Всі вони говорили про Джеймса Мейса, як непересічну особистість, згадували про знайомство і дружбу з ним, його погляди і внесок у світову та українську історію.

"Джеймс Мейс знав про нас значно більше, ніж ми самі знаємо про себе", - зазначив, зокрема, Сугоняко. А Шаповал процитував кілька відповідей мудрого американця на запитання, чому він займається темою Голодомору і навіщо про це знати, наприклад, тим же італійцям: "Ваші мертві обрали мене" і "Треба вміти розуміти чужу біду", - говорив Мейс.

Як повідомив Володимир Бойко - директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців, де проходила зустріч, із друкарні нове видання забрали наприкінці жовтня і його презентація в Чернігові - перша в Україні. Книга має обсяг 688 сторінок і наклад 150 примірників. Видрукувало її київське видавництво "Кліо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-