Курков сказав, навіщо писав диктант національної єдності

Курков сказав, навіщо писав диктант національної єдності

Укрінформ
Відомий письменник Андрій Курков вперше у День української писемності та мови писав диктант національної єдності.

Як він сказав журналістам, на акцію його привело почуття солідарності і віра в те, що вона об'єднає і жителів окупованих територій України.

"Я прийшов писати диктант, щоб висловити свою повагу до української мови, перевірити свої знання - щоб справді знати, чи не дуже я самовпевнений, коли думаю, що добре знаю українську мову", - сказав Курков у розмові з журналістами під час написання XVІ  радіодиктанту.

Водночас він зауважив, що тут мало би бути більше публічних людей, але припустив, що багато хто просто не зміг прийти через зайнятість.

"Я теж не дуже вільна людина, але з радістю змінив свої плани і прийшов. Хоч я думаю, що сьогодні диктант пишуть багато людей - у різних закладах, університетах, школах, хтось пише вдома. Я щиро сподіваюся, що це справді національна акція, в якій беруть участь і жителі Луганська, і Донецька, і Криму", - зазначив Курков.

Письменник наголосив, що цей диктант робить акцент на необхідності знання державної мови всіма, а ще - дає змогу вдосконалювати її тим, хто не вчиться.

"Це нагадування про те, що вчитися можна в будь-якому віці. І варто перевіряти і покращувати свої знання. Тому що, по собі знаю, коли вивчав останню свою іноземну мову - німецьку, - мені було 37 років, я так зрадів, що почав говорити німецькою. Так що тут є і політика, і освіта, і повага до власної країни", - підкреслив Курков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-