Українське радіо звучатиме на трьох пунктах пропуску в АТО

Українське радіо звучатиме на трьох пунктах пропуску в АТО

Укрінформ
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні 8 листопада надала дозволи 4-ом радіостанціям на тимчасове мовлення в зоні АТО. Одна з них здійснюватиме мовлення на три контрольно-пропускні пункти в'їзду/виїзду (КПВВ). 

Про це повідомив член Національної ради Сергій Костинський.

"Ми запускаємо мовлення на самій лінії розмежування, і люди, які проходять через окремі КПВВ - або на окуповану територію або з окупованої території, - можуть слухати українське радіо. Це контрольно-пропускні пункти Станиця Луганська Луганської області, а також Новотроїцьке і Зайцеве Донецької області, на які мовитиме компанія "Арта плюс", м. Ізюм Харківської області. "Арта плюс", позивні "Радіо клас", транслюватиме спільний з Radio1.ua продукт - це повністю українська музика та україномовний контент", - підкреслив Костинський, додавши, на інших КПВВ українське радіо звучатиме вже найближчим часом. 

Водночас він зазначив, що прораховані частоти для КПВВ - це безпрецедентний, експериментальний проект щодо використання технології малопотужного FM-мовлення саме на лінії розмежування - щоб українське мовлення могли слухати і наші військові, і мешканці населених пунктів, які живуть безпосередньо на лінії розмежування. Він реалізований Національною радою, Міністерством інформаційної політики за підтримки Української асоціації мовлення громад та Державної прикордонної служби України.

Дозволи на тимчасове мовлення отримали також ТРК "Галичина", м.Львів, що мовитиме на Луганську область - у Лисичанську, Сватовому, Широкому, Старобільську; "Громадське радіо" - у Лисичанську Луганської області; ТОВ "Комунікаційне агентство "Сума технологій" - у Маріуполі та Волновасі Донецької області.

"Цей великий пакет частот, який ми роздали, значно поширить територію розповсюдження і якість мовлення. Вся ця робота ведеться в рамках Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення. Для нас це велика перемога. Сьогодні ми працюємо якраз над впровадженням системних рішень щодо розвитку мовлення в зоні АТО", - наголосив Костинський. 

Фото: Донецька обласна військово-цивільна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-