Фільм

Фільм "Гніздо горлиці" відкрив Дні українського кіно в Будапешті

Укрінформ
У кінотеатрі Urania National Film Theatre у неділю, 6 листопада, відбулася церемонія відкриття Днів українського кіно в Будапешті, присвячених 25-й річниці встановлення дипломатичних відносин між країнами. Фільмом відкриття стало "Гніздо горлиці" Тараса Ткаченка. 

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"У найбільшому кінотеатрі столиці Угорщини на перегляді "Гнізда горлиці" був аншлаг. На прем'єру найкращого українського фільму за версією Одеського кінофестивалю, прийшло понад 500 глядачів, тож організаторам довелося ставити додаткові стільці. Попри важку тему, що піднімалась у фільмі, жоден глядач не вийшов із зали, а на традиційну сесію запитань та відповідей режисеру Тарасу Ткаченку та голові Держкіно Пилипу Іллєнку залишилось декілька сотень слухачів", - ідеться в повідомленні. 

Угорська публіка впродовж тижня крім "Гнізда горлиці" подивиться фільми "Тепер я буду любити тебе" Романа Ширмана, "Моя бабуся Фанні Каплан" Олени Дем'яненко, документальну стрічку "Українські шерифи" Романа Бондарчука, що висувалася від України на "Оскар", а також відреставрований кіношедевр "Білий птах з чорною ознакою" Юрія Іллєнка. 

Всі картини представлятимуть їхні режисери, котрі прибули у Будапешт завдяки підтримці Фонду Ігоря Янковського. Голова Держкіно України Пилип Іллєнко презентує угорській публіці фільм свого батька "Білий птах з чорною ознакою".

Організатори проекту - Держкіно України, Благодійний фонд Ігоря Янковського та ГО "Ініціатива заради майбутнього" за підтримки посольства України в Угорщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-