Українській делегації на дитяче

Українській делегації на дитяче "Євробачення-2016" потрібна фінансова підтримка

Укрінформ
Українській делегації для поїздки на міжнародний пісенний конкурс дитяче "Євробачення-2016", що проходитиме цьогоріч на Мальті, потрібна фінансова підтримка меценатів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у понеділок заявив виконавчий продюсер "Дитячого Євробачення" в Україні Роман Керик.

"Зараз ми активно готуємося до виступу на Мальті. І основне питання, що виникло при підготовці Софії (Софія Роль - переможець національного відбору на "Дитяче Євробачення-2016" - ред.), - це питання фінансування української делегації, яка поїде з нею на конкурс (12-13 осіб). До 13 листопада нам необхідно зібрати 580 тисяч гривень для цієї поїздки - це той мінімум, в який входить вартість готелю, квитків і витрат на місці", - сказав Керик.

Він зазначив, що наразі з необхідної суми в них є лише 50 тисяч гривень, які виділив благодійний фонд "Об'єднання світових культур" (UWCF), а також кошти для української делегації на "Дитяче Євробачення - 2016" має надати Міністерство культури України.

"Ми закликаємо меценатів, корпоративний сектор, інші фонди в нашій країні, щоб вони також надали свою увагу і підтримку Софії Роль. Це питання стосується і міжнародного іміджу держави, оскільки наступна участь України в Дитячому Євробаченні 2017 року може бути взагалі скасована, якщо цього року делегація не зможе поїхати через фінансові питання", - наголосила виконавчий директор фонду UWCF Анастасія Клисакова.

Як повідомляв Укрінформ, у 2015 році конкурс дитячого Євробачення пройшов 21 жовтня у Болгарії. Від України у конкурсі взяла участь 13-річна киянка Анна Дончук з піснею "Почни з себе" і посіла 11 місце.

10 вересня 2016 року за результатами фіналу національного відбору на дитяче Євробачення-2016 переможницею національного відбору стала 14-річна киянка Софія Роль з піснею "Planet craves for love" (музика - Руслан Квінта, слова - Віталій Куровський).

Дитяче Євробачення цьогоріч пройде 20 листопада на Мальті у місті Валетта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-