У Гамбурзі добудували помпезну філармонію

У Гамбурзі добудували помпезну філармонію

Укрінформ
Масштабна споруда, яку зводили майже 10 років і вартість будівництва якої зросла за ці роки вдесятеро, має підкреслити перевтілення Гамбурга з торгового міста на сучасний культурний центр світового масштабу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"З філармонією на Ельбі Гамбург отримав вражаючу будівлю, без якої образ міста вже неможливо уявити", - заявив мер міста Олаф Шольц.

У п'ятницю, 4 листопада, між історичними будівлями гамбурзького порту та новобудовою відкрили оглядову платформу для відвідувачів. А у січні 2017 року у філармонії розпочнуться музичні заходи.

Філармонія зведена на одному з островів на Ельбі, який раніше був забудований величезними складами гамбурзького порту. Будівництво мало тривати два з половиною роки і коштувати, за попереднім планом, 77 мільйонів євро. Однак остаточно у споруду було вкладено 789 мільйонів євро.

Сучасна мегабудівля має стати в один ряд із відомими на весь світ оперою у Сіднеї та музеєм Гуггенхайма у Більбао. Така масштабність має підкреслити перевтілення Гамбурга з міста торгівців на сучасний культурний центр світового масштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-