Фільм про Кусто виходить в український прокат на Новий рік

Фільм про Кусто виходить в український прокат на Новий рік

Укрінформ
Наприкінці 2016 року на екрани українських кінотеатрів виходить «Одіссея» Жерома Салля - байопик про одного з найвідоміших французів ХХ століття, дослідника океану й винахідника акваланга Жака-Іва Кусто. 

На передній план у картині виходить особиста історія капітана - його перші кроки у науці, сімейні стосунки й почуття, повідомляє компанія Артхаус Трафік.

"Одіссея" стала одним із найдорожчих французьких фільмів цього року - його бюджет становив 30 мільйонів євро, а зйомки проходили на європейських узбережжях і в Антарктиці. Головну роль у картині зіграв Ламбер Вілсон, який домагався подібності з худорлявим Кусто виснажливими тренуваннями й суворою дієтою. Одрі Тоту зіграла дружину, музу й вірного соратника капітана Сімону. П'єр Ніне, молода зірка фільмів "Ів Сен-Лоран" і "Франц", з'явиться у ролі сина Кусто: їхні непрості стосунки стали однією з головних сюжетних ліній фільму. Ніне і Вільсон вчилися пірнати з аквалангом для зйомок у відкритому морі", - йдеться у повідомленні.

За словами режисера, Жерома Салля, він захоплювався Кусто з дитинства: "Для мого покоління Жак-Ів Кусто був чимось на зразок Христа, найвідомішою людиною у світі, ми його боготворили. Йому вдалося побудувати чудові стосунки зі своєю командою, але його особисте життя завжди залишалося у тіні. Ми хочемо це виправити".

Музику до картини написав композитор Олександр Деспла, семиразовий номінант і лауреат премії "Оскар".

Жак-Ів Кусто ввійшов в історію як дослідник океану, режисер, винахідник, фотограф і письменник. Дві його кінокартини - "У світі мовчання" і "Світ без сонця" - отримали премії "Оскар" за кращий документальний повнометражний фільм. "У світі мовчання" удостоївся "Золотої пальмової гілки" Каннського кінофестивалю.

Фото: ReWork

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-