Берлінський кінотеатр скасував показ польського фільму “Смоленськ”

Берлінський кінотеатр скасував показ польського фільму “Смоленськ”

Укрінформ
Кінотеатр Delphi Filmpalas у Берліні відмінив показ фільму “Смоленськ”, який Посольство Польщі у Німеччині планувало провести 7 листопада, з огляду на “суперечливий характер фільму” і “питання безпеки”.

Польські дипломати зазначили, що це рішення не має жодного сенсу, інформує TVP.INFO 

“Пояснення німців не мають жодного сенсу...Фільм не викликає жодних суперечностей. Не думаю, що хтось хотів би себе підірвати під час презентації фільму”,- заявив з цього приводу посол Польщі в Німеччині Анджей Пшилембський.

Він зазначив, що на презентацію фільму запрошено близько 800 осіб, зокрема німецьких політиків, дипломатів інших країн, представників польської меншин в Німеччині.

Зараз Посольство Польщі в Німеччині шукає інший кінотеатр для показу “Смоленська”. Крім того, Посольство РП хоче показати фільм в інших польських містах – Гамбурзі, Мюнхені, Дюссельдорфі, Кельні та Лейпцигу.

Як стверджує  польське видання Gazeta Wyborcza,  кінотеатр скасував демонстрацію фільму з огляду на те, що картина викликає значні суперечності в Польщі. “Вирішено не втручатися у наші (польські – Ред.) політичні суперечки і відмовитися від співпраці з польським посольством”,- повідомляє газета.

Польський фільм “Смоленськ” вийшов у широкий прокат у вересні. У ньому основною причиною катастрофи, фактично, називається замах, за яким стоять неназвані представники колишньої польської влади, а також і Росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-