Сьогодні в Національній опері одразу дві прем'єри

Сьогодні в Національній опері одразу дві прем'єри

Укрінформ
Одразу дві прем'єри відомих італійських опер - "Джанні Скіккі" Джакомо Пуччіні та "Служниця-пані" Джованні Баттіста Перголезі - відбудуться у неділю, 30 жовтня, на головній оперній сцені України.

Про це повідомляє Італійський інститут культури в Україні.

"Джанні Скіккі" - одна з найвідоміших опер Джакомо Пуччіні і є єдиною комічною оперою композитора. Це - одноактова опера на лібрето Джоваккіно Форцано, в якій зображений епізод XXX Пісні дантівського "Пекла". "Служниця-пані" натомість є відомими комічним інтермецо Джованні Баттіста Перголезі. Написана на лібрето Дженнаро Антоніо Федеріко, ця опера дала поштовх народженню нового жанру - опери-буф.

У прем’єрних постановках опер, які диригуватиме маестро Даніеле Аджіман, візьмуть участь баритон Серджо Болонья та відомі українські оперні співаки в супроводі Симфонічного оркестру Національної опери України", - ідеться в повідомленні.

Проект здійснено Національною оперою України імені Т. Г. Шевченка у співробітництві з Міністерством культури України, Посольством Італії в Україні, Італійським інститутом культури в Україні. Керівник та координатор міжнародної участі в проекті - Нікола Франко Баллоні.

У рамках багаторічного італійсько-українського співробітництва в Національній опері України було реалізовано низку спільних масштабних проектів, що стали яскравими подіями у культурному житті України та Європи. Серед останніх мистецьких ініціатив - прем'єра опери "Набукко" Дж. Верді (березень 2016) та гала-концерт "Gala Europa" з нагоди Дня Європи в Україні та 70-річчя Італійської Республіки (травень 2016).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-