У Швеції знімуть фільм за забутим сценарієм Бергмана

У Швеції знімуть фільм за забутим сценарієм Бергмана

Укрінформ
Шведський режисер Сузанне Остен зніме фільм за раніше невідомим сценарієм відомого кінематографіста Інгмара Бергмана

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Сценарій під назвою "64 хвилини з Ребеккою" був написаний у 1969 році. Передбачалося, що фільм за ним буде знятий трьома режисерами: крім Бергмана, у проекті мали брати участь Федеріко Фелліні й Акіра Куросава.

Однак у підсумку проект не відбувся, і сценарій ліг на полицю. На початку 2000-х Бергман передав його у фонд, створений для збереження спадщини режисера.

За словами Остен, спочатку сценарій буде представлений у вигляді радіовистави, прем'єра якої відбудеться 6 листопада. Прем'єра фільму запланована на 2018 рік і буде приурочена до сторіччя з дня народження режисера.

Як зазначає Остен, в цьому творі Бергман виступає як переконаний фемініст.

"У нього у фільмах завжди присутні сильні жінки, але в цьому випадку він йде ще далі... Це картина не про романтичне кохання, а складний, багатогранну розповідь про сексуальність, яку почали широко обговорювати в той час", - сказала Остен в інтерв'ю виданню Dagens Nyheter.

Інгмар Бергман (1918-2007) - шведський режисер. Зняв близько 50 фільмів, у тому числі «Персона», «Сунична галявина», «Сьома печатка» тощо. Сценарії до більшості з них він написав сам. Бергман помер у 2007 році у віці 89 років.

Фото: wordpress.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-