Книги

Книги "Видавництва Старого Лева" відзначили у Франкфурті

Укрінформ
На Франкфуртському книжковому ярмарку, що проходить у Німеччині з 19 по 23 жовтня, оголосили імена преможців високих нагород та рейтингів. 

Україна цьогоріч відзначена у "Global Illustration Award" (кращі ілюстрації та обкладинки), "Stiftung Buchkunst" (зібрання найкрасивіших книг з усього світу) та каталозі "The White Ravens", повідомили Укрінформу у "Видавництві Старого Лева".

"Вперше українська книга отримала перемогу у винятковій за своєю вагомістю та масштабом премії "Global Illustration Award 2016". Торік премію заснували International Information Content Industry Association (ICIA) спільно з Франкфуртським книжковим ярмарком. Перша перемога дісталася Творчій майстерні "Аграфка" (львівським художникам Романі Романишин та Андрію Лесіву) за обкладинку до книжки "Джордж і таємний ключ до Всесвіту" Люсі та Стівена Гокінгів. Книга, що вийшла українською у "Видавництві Старого Лева», потрапила до топ-20 категорії "Обкладинка". На цю нагороду було подано понад 10 тисяч робіт з понад 50 країн", - ідеться в повідомленні.

До каталогу "The White Ravens 2016" ("Білі круки") - добірки найкращих дитячих та підліткових видань з усього світу, яку готує Мюнхенська бібліотека для дітей та юнацтва, - цьогоріч потрапили одразу дві українські книги. Книжкою року стало видання "Хто росте у парку" Катерини Міхаліциної, яке проілюструвала Оксана Була. Також цю відзнаку отримала українська книжка "Вітер з-під сонця" Оксани Лущевської (видавництво "Фонтан казок").

Українські видання є й у колекції "Stiftung Buchkunst". І з шести українських книг, представлених тут, три створені Творчою майстернею "Аграфка" та побачили світ у "Видавництві Старого Лева". Це "Війна, що змінила Рондо", "Шептицький від А до Я" авторства Галини Терещук та Оксани Думанської, "Чоловіки, жінки і діти" Юлії Мусаковської. Ще три українських видання - це The Ukrainian Academy of Art ("Родовід"), "Кайдашева сім’я" Нечуя-Левицького в оформленні Лєри Схємки ("Основи"), "Ташенька і кактус" Слави Шульц ("Астра") . 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-