У Кракові сьогодні поховають Анджея Вайду

У Кракові сьогодні поховають Анджея Вайду

Укрінформ
У Кракові в середу ввечері відбудеться церемонія поховання відомого польського режисера зі світовим ім'ям Анджея Вайди. 

У релігійній церемонії поховання урни з прахом кіномитця візьміть участь діячі культури та політики Польщі, зокрема президент Анджей Дуда, інформує кореспондент Укрінформу.

Вайду поховають на Сальваторському кладовищі Кракова поряд з могилою матері. Напередодні з режисером попрощалися в одному з костелів Варшави.

У заупокійній мессі взяли участь польські політики, громадські та культурні діячі: міністр культури Пьотр Глінський, екс-президенти Александер Кваснєвський та Броніслав Коморовський, відомі польські актори Кристина Янда, Беата Тишкевич, головний редактор Gazeta Wyborcza Адам Міхнік та багато інших.

"Ти заслужив усі почесті світу, тобою захоплювалися і визнавали у світі упродовж усього твого творчого життя. Але ти також ціле життя боровся з фальшивими суддями, цензорами, рецензентами і усілякого роду малими людьми", - заявила під час прощальної церемонії Янда.

Як повідомляв Укрінформ, Анджей Вайда помер 9 жовтня у віці 90 років. Він був одним з найвідоміших сучасних польських та світових кінорежисерів. Його фільми неодноразово були переможцями різних кінофестивалів, він сам отримав багато нагород у сфері кінематографу, зокрема й "Оскар" у 2000 році. Останній його фільм "Повідокі" ("Залишкові зображення" – укр.), який вийде на широкі екрани у січні наступного року, нещодавно був номінований на кінопремію "Оскар" від Польщі.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-