Нацрада хоче через суд позбавити ліцензій двох провайдерів

Нацрада хоче через суд позбавити ліцензій двох провайдерів

Укрінформ
Регуляторний орган звернеться до суду щодо анулювання ліцензій провайдерів ТОВ "Юнікаст Інвест" і ТОВ "КС Плюс".

Про це повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

"Національна рада на засіданні 18 жовтня визнала систематичні порушення чинного законодавства провайдерами програмної послуги ТОВ "Юнікаст Інвест", м. Київ, та ТОВ "КС Плюс", м. Київ, і ухвалила рішення звернутися до суду щодо анулювання їх ліцензій", - ідеться в повідомленні. 

 Нацрада на підставі скарг громадян здійснила позапланові перевірки зазначених ліцензіатів, які зафіксували факти відсутності договорів із абонентами. Компаніям було оголошено попередження. Ліцензіатів зобов'язано упродовж місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

З метою перевірки виконання рішень регулятора в частині наявності укладених угод з абонентами було проведено ще одну позапланову перевірку, яка також виявила відсутність договорів. До ТОВ "Юнікаст Інвест" і ТОВ "КС Плюс" Національна рада застосувала санкцію "стягнення штрафу", проте у термін, відведений компаніям для оплати штрафу, кошти сплачено не було.

Чергова позапланова перевірка зазначених ліцензіатів засвідчила чергове порушення вимог частини сьомої статті 39 Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Зважаючи на всі факти, регуляторний орган визнав систематичні порушення законодавства названими провайдерами, оскільки вони надають абонентам можливість перегляду пакетів програм без укладання відповідних угод. Тому Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-