Російська пропаганда:

Російська пропаганда: "2+2" попався на "Останньому копі"

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "2+2"  (група "1+1 медіа") через трансляцію ним серіалу "Останній коп".

Про це повідомив на сьогоднішньому засіданні голова Нацради Юрій Артеменко.

Перевірка передбачена у відповідь на численні скарги щодо ознак порушення законодавства, зокрема пропаганди російських силових органів.

 "Ми маємо багато скарг. На погляд заявників, є ознаки порушення законодавства", - сказав Артеменко, нагадавши про листівки, розвішані по місту, із написом "Останній коп - Останній москаль".

Голова Нацради дав доручення провести перевірку в найкоротші терміни.

"Враховуючи те, що серіал іде, прохання дуже швидко її провести і за 5 днів повідомити", - зазначив він.

У проекті рішення йшлося про призначення позапланової перевірки та звернення Нацради до Держкіно з проханням переглянути видане ним прокатне посвідчення. Але юрист групи "1+1 медіа" Ірина Стройко повідомила, що вони самі звертаються до Держкіно з цього питання.

"Ми сьогодні звертаємося до Держкіно з проханням скликати засідання Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів щодо повторного аналізу цього фільму - щоб зняти будь-які сумніви щодо того, чи є пропаганда. Тому що 11 квітня цього року ми отримали за результатами розгляду Експертної комісії прокатне посвідчення, яке є дійсним на сьогодні", - сказала вона.  

 Як зазначається в рішенні Нацради, "порівнюючи версії трансляції фільму в ефірі телеканалу "2+2" та виробництва Російської Федерації,  встановлено, що сюжетні лінії фільмокопій однакові, проте зафіксовано розбіжності в інформації про вихідні дані фільму. Вихідні дані фільму засвідчують, що авторська група в українській версії доповнена особами, які мають громадянство України, проте відеоряд фільму в обох фільмокопіях однаковий. Подвійне трактування вихідних даних одного й того ж аудіовізуального твору може мати ознаки поширення недостовірної інформації з метою уникнення виконання вимог частини другої статті 15-1 Закону України "Про кінематографію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-