Китай нагородив українців за допомогу у створенні музею Шевченка в Пекіні

Китай нагородив українців за допомогу у створенні музею Шевченка в Пекіні

Укрінформ
Віце-президент Китайської Академії живопису та каліграфії в Пекіні (КНР) Юй Генхуей вручив від імені академії українцям, які були причетні до створення в Пекіні музею Тараса Шевченка, почесні грамоти.

Вручення почесних грамот відбулося під час круглого столу в Укрінформі у вівторок, повідомляє кореспондент агентства.

«Ми хочемо вручити почесні грамоти тим українцям, які були причетні до створення цього музею в Пекіні, і вручаємо Юлії Шиленко (головний зберігач Національного музею Тараса Шевченка. - Ред.) цю грамоту, якою надаємо Вам таку посаду при цьому музеї Тараса Шевченка в Пекіні як голова комітету з питань літератури. Панові Дмитру Стусу (генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка. - Ред.) цією почесною грамотою надаємо посаду почесного директора музею Шевченка в Пекіні», - сказав Юй Генхуей.

Крім того, Юй Генхуей разом із врученням почесних грамот надав проректору з наукової роботи Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Остапу Ковальчуку посаду голови комітету образотворчого мистецтва при музеї Тараса Шевченка в Пекіні, генеральному директору Національного музею літератури України Галині Сороці - посаду члена експертної ради при музеї, громадському діячу та голові ГО "Українська військова організація СПАС-23" Володимиру Волкову - посаду виконавчого секретаря експертної ради при музеї Тараса Шевченка в Пекіні.

«Також ми хочемо відзначити почесними грамотами тих, хто надав нам картини, присвячені життю Шевченка, у власність цього музея. Зокрема, Остапа Ковальчука, Володимира Слєпченка (народний художник України. - Ред.) та учня Остапа Ковальчука, студента від Китаю по обміну Суня Ке», - додав Юй Генхуей.

Він також поінформував, що музей Тараса Шевченка в Пекіні планує до дня народження Шевченка - 9 березня - кожного року проводити особливі виставки, присвячені його творчості.

«Ми хочемо щороку 9 березня з нагоди дня народження Тараса Шевченка відкривати особливу виставку, присвячену його творчості. Також до цього свята ми будемо видавати відповідні спеціальні каталоги», - підкреслив Генхуей.

Генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус зазначив, що створення цього музею в Пекіні - це велика честь і відповідальність для України - представляти нове обличчя Шевченка Китаю.

«Для нас велика честь і велика відповідальність представляти у такий спосіб нове обличчя Шевченка Китаю. Очима Шевченка вони будуть відкривати нашу сьогоднішню Україну з усіма її досягненнями і вадами. Ми віримо, що так ми можемо показати Китаю цікавого Шевченка, який буде дороговказом, путівником по нашому мистецтву і культурі для Китаю», - наголосив Стус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-