Docudays UA покаже фільми в 250 містах України

Docudays UA покаже фільми в 250 містах України

Укрінформ
XIII Мандрівний Docudays UA сьогодні стартує в Україні. Протягом трьох місяців мешканці понад 250 міст і містечок побачать більше 40 найкращих документальних стрічок України та світу. 

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

"Мандрівний Docudays UA вирушає у щорічну подорож Україною. Протягом трьох місяців (жовтень - грудень) документальні фільми побачать мешканці понад 250 міст і містечок України. Це потужні історії про активізм, реабілітацію після війни, несприйняття іншості, бунтівний підхід до освіти - загалом більше сорока найкращих стрічок України та світу. 17 жовтня перший показ відбудеться на Луганщині у місті Сєвєродонецьк. Тут Docudays UA відкриється показом документальних фільмів циклу "Енциклопедія Майдану", який представлятимуть режисер Сергій Лисенко та герої стрічок. 10 короткометражних фільмів "Енциклопедії Майдану" - це історії про волонтерів, військових медиків на сході країни, про інформаційні битви та боротьбу з розчаруванням", - ідеться у повідомленні.

Нове на фестивалі цього року - дев'ять короткометражок молодих українських режисерів, які були учасниками національного конкурсу DОCU/УКРА. Хтось із них живе та вчиться за кордоном, а в когось навіть немає профільної освіти. Кожен з них на межі своїх можливостей намагається відповісти на головне запитання: "Що ж із нами відбувається? Що відбувається зі мною?".

Також, Мандрівний фестиваль підготував особливі події. Це показ "Живої ватри" Остапа Костюка - мистецького документального фільму про життя вівчарів українських Карпат і долю традиційного ремесла на фоні змін. За останні два роки стрічка здобула низку призів на міжнародних кінофестивалях і презентувала світові сучасну українську документалістику.

У рамках правозахисної програми Мандрівного фестивалю також пройде Думайдан. Цей проект покликаний привернути увагу до погіршення стану зелених зон у містах та селах України - вирубки дерев та ліквідацій зелених насаджень, що відбувається катастрофічними темпами. Перший Думайдан пройшов під час березневого фестивалю Docudays UA в Києві, тепер схожі заходи відбудуться також у Харкові, Одесі, Івано-Франківську, Львові та Тернополі.

Партнерами фестивалю в регіонах України є 51 молодіжна, громадська та правозахисна організації та 205 кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA. 

Фото: docudays.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-