Премію Чорновола дали за збірку

Премію Чорновола дали за збірку "Русский разухай, или украинские грабли"

Укрінформ
Премію імені В'ячеслава Чорновола за 2016 рік присудили Володимиру Земляному за публіцистичну збірку "Русский разухай, или украинские грабли".

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Держкомтелерадіо відбулось засідання Комітету з премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. Комітет ухвалив рішення присудити премію 2016 року Володимиру Земляному за публіцистичну збірку "Русский разухай, или украинские грабли". Книга видана за державною програмою "Українська книга" у видавництві "Авіаз" і присвячена розвінчанню ідеї "русского мира", в ній ідеться про події в Криму та на Сході України. В її основі - матеріали телепередачі Земляного "Нехай щастить!", в якій журналіст спростовує міфи російської пропаганди, розповідає про патріотизм і самопожертву українців у протистоянні російській агресії", - ідеться в повідомленні. 

Загалом у 2016 році на здобуття премії надійшло 16 творчих робіт. Члени комітету відзначили високий рівень робіт Світлани Орел, Романа Матузка, Валерія Балаяна, Тетяни Сергійчук, Євгена Голибарда.

За словами першого заступника голови Держкомтелерадіо Богдана Червака, ці публіцистичні роботи не залишаться поза увагою громадськості. Зокрема, книга журналістки газети "День" Світлани Орел "Розстріляна "Просвіта" про репресованих просвітян Кіровоградщини або робота історика Романа Матузка "Визвольна" світова: крах планів Москви", у якій  автор досліджує агресивну політику Радянського Союзу, ідеологічні основи розпалювання Другої світової війни, вже знайшли своїх читачів.

 Премія імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджується з 2004 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України. Її грошовий еквівалент - 5 тисяч гривень.

Фото: nsju.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-