На берлінському фестивалі світла перемогли українці із

На берлінському фестивалі світла перемогли українці із "бджолиною" інсталяцією

Фото, відео
Укрінформ
Українська команда отримала перше місце на Фестивалі світла в Берліні з інсталяцією "Чарівні інновації" у вигляді бджолиного вулика, причому очима бджоли.

З основними пам'ятками познайомилася кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Так, на одному з основних символів Берліна, телевежі, 10 команд, в числі яких і українська змагалися за перше місце в конкурсі кращих світових шоу. Подання настільки сподобалося глядачам, на підставі голосів яких і вибирається переможець, що шоу вирвалося вперед.

"Десь у Всесвіті народжується перший атом, який перетворюється в медові стільники. Бджола літає над торф'яником, плющем і квітами, що символізує симбіоз працьовитих комах і рослин - як приклад всіх живих істот. Свій шлях бджола завершує в селі на квітучому пагорбі", - описують інсталяцію організатори фестивалю.

Скандал трапився цього року з підсвічуванням на площі Потсдамер-плац: за задумом авторів, перед очима глядачів протягом декількох хвилин повинні пройти основні моменти історії Німеччини і визначні особистості, серед яких здивована публіка побачила і Гітлера. Крім того, на фасад найбільшого торгового центру було виведено зображення обличчя міністра пропаганди нацистської Німеччини Йозефа Геббельса, який погрожував тотальною війною. Організаторів навіть просили змінити композицію, але фюрер третього рейху разом з міністром пропаганди успішно «протягнули» до кінця фестивалю в компанії світових лідерів різних епох, в числі яких був і Михайло Горбачов, який відіграв чималу роль в об'єднанні Німеччини.

Фото: Ольга Танасійчук/Укрінформ

Всього підсвічені були більше 70-ти всесвітньо відомих пам'яток: Бранденбурзькі ворота, фасади Берлінського собору, університету Гумбольдта, будівлі Музейного острова та інші, різнокольорові відблиски на будівлі, що стоять на набережних Шпрее, кидали річкові трамвайчики. Охопити велику кількість об'єктів можна було, скориставшись спеціальним екскурсійним двоповерховим автобусом «LightLiner».

Фото: Festival of Lights

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-