На Тернопільщині – Всеукраїнський фестиваль козацької пісні

На Тернопільщині – Всеукраїнський фестиваль козацької пісні

Укрінформ
Всеукраїнський Фестиваль козацької пісні, присвячений 500-річчю з дня народження князя Дмитра Вишневецького-Байди та Дню захисника Вітчизни розпочався на Тернопільщині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проводимо фестиваль у родинному гнізді Байди - Дмитра Вишневецького, засновника Запорізької Січі – на території княжого палацового комплексу та залишків старовинного замку. Таким чином, привертаємо увагу до нашої історичної спадщини, хочемо привабити туристів до архітектурних перлин нашого краю», - розповів кореспондентові агентства начальник обласного відділу туризму Назар Яворський.

У рамках фестивалю проводяться конкурсні програми, в яких змагаються хорові колективи, вокальні ансамблі та солісти-вокалісти, дуети, тріо та квартети з із різних куточків України.

Також відбудеться виставка учасників Всеукраїнського пленеру «Байда-SICH», триватимуть лицарські турніри, демонструються зразки військової техніки.

Нинішня подія - частина загальнообласної програми, за задумом якої упродовж року у різних замках та старовинних палацах області вже відбулося понад 30 різноманітних історико-культурних імпрез.

На Тернопільщині нараховується понад тридцять замків, фортець та інших фортифікаційних споруд, що складає третину усіх замків України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-