Театр Раду Поклітару відсвяткує ювілей балетом

Театр Раду Поклітару відсвяткує ювілей балетом "Кармен.ТV"

Укрінформ
"Київ Модерн-балет" відсвяткує 21 жовтня свій ювілей. У цей день він покаже виставу "Кармен. ТV", якою дебютував 10 років тому.

Про це повідомляє прес-служба театру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"21 жовтня о 19:00 з нагоди 10-річчя на сцені Київського муніципального театру опери і балету для дітей та юнацтва артисти "Київ Модерн-балет" подарують глядачам унікальну нагоду повернутися в минуле і  відчути, як усе починалося 25 жовтня 2006 року. На сцені відбудеться балет "Кармен.ТV" на музику Жоржа Бізе - найперша вистава, якою колектив дебютував 10 років тому на сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка", - ідеться в повідомленні.

З того часу вже понад 10 років трупа театру на чолі з відомим хореографом, лауреатом Національної премії України ім. Т.Шевченка Раду Поклітару дарує глядачам потужний заряд позитивних емоцій кожною виставою не лише в Україні, але й далеко за її межами.

Завдяки сміливим ідеям маестро, невтомності і майстерності у відточуванні деталей та образів артистів балету український сучасний танець збагачується і знаходить все більше поціновувачів сучасного хореографічного театрального мистецтва. За десять років роботи в театрі народилося понад 20 вистав, яким аплодували глядачі України, Франції, Іспанії, Нідерландів, Бельгії, Португалії, Румунії, Китаю, Таїланду, Білорусі, Молдови, Росії та інших країн.

На Батьківщині театр одержав п'ять "Київських пекторалей". "Кармен.TV" була удостоєна премії 2006 року у двох номінаціях - як краща вистава року та краща робота балетмейстера  (Раду Поклітару). "Веронський міф: Шекспірименти", "Болеро", "Дощ" та "Лускунчик" одержали нагороду 2007 року - в номінації "Подія року".  Балет-триптих "Перехрестя" на музику Мирослава Скорика та "Лебедине озеро" стали кращими музичними виставами 2012-го та 2013-го років. 2016-й став знаковим і для самого Раду Поклітару - він удостоївся звання лауреата найпрестижнішої Національної премії України ім. Т.Шевченка.

Сам Раду Поклітару згадує, як у 2005-му меценат Володимир Філіппов сказав йому: "Давай створимо театр!"

"Мені було 33 роки, я був вільним художником, успішно ставив у різних театрах різні балети... Але це була пропозиція з категорії тих, від яких несила відмовитися! Ми ризикнули і в нас все вийшло! Так народився "Київ Модерн-балет" - яскравий, сміливий, не схожий на жоден інший театр!", - сказав Поклітару.

Фото: musictheatre.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-