Перший український 3D-мультфільм

Перший український 3D-мультфільм "Микита Кожум’яка" вийшов у прокат

Укрінформ
Вийшов у прокат перший український 3D - анімаційний фільм “Микита Кожум’яка» режисера Манука Депояна, знятий за мотивами однойменної казки Антона Сіяники.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже радий, що відбулася прем’єра цієї стрічки. У нас нещодавно закінчився дев’ятий  конкурсний відбір проектів, а це – переможець першого. Це був довгий шлях до глядача, але все це було недарма. Це дійсно перший український 3D повнометражний анімаційний фільм. Сподіваємося, що ця стрічка буде цікава і українському глядачу, і глядачам в усьому світі», - зазначив на прес-конференції після прем'єри мультфільму у середу голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Як поінформував режисер «Микити Кожум’яки» Манук Депоян, над фільмом працювали аніматори з багатьох країн.

«Коли ми починали роботу над фільмом, нас було усього 4 людини. Згодом наш колектив розрісся до понад 200 людей, якщо не більше. Над фільмом працювали аніматори з України, з Білорусі, Казахстану, Франції, Італії, Куби, Африки. Основною командою були все ж українські аніматори», - розповів він.

Режисер уточнив, що основна робота над фільмом тривала близько двох років.

На переконання відомої української акторки Руслани Писанки, після створення цього мультфільму можна говорити про те, що українська мультиплікація має майбутнє. 

«Я б хотіла подякувати всьому колективу, з яким я працювала над створенням цього мультфільму. Відкрию усі карти. Справа в тому, що я з самого початку мріяла озвучити дракона. А якщо серйозно, то я рада, що була причетна до цього проекту. Я розумію тепер, що в української мультиплікації є майбутнє», - підкреслила Писанка.

Як поінформував відомий український актор Віктор Андрієнко, наразі у зв’язку з випуском цієї стрічки у прокат по всій Україні проходить благодійна акція "Подаруй дітям мультфільм", у рамках якої кожна людина може купити ще квиток або кілька на додачу до свого, і ці додаткові квитки потім підуть на благодійні покази для дітей, які не мають можливості потрапити на сеанс.

«Вже продано на цей благодійний показ близько 2 тисяч квитків. Цей процес іде по всій Україні і кожен охочий може хоч сьогодні купити квиток для іншої дитини», - зазначив Андрієнко.

Як повідомляв Укрінформ, «Микита Кожум’яка» був виготовлений українською анімаційною студією "Panama Grand Prix". Продюсер стрічки - Дмитро Белінський. Один з авторів візуальних спецефектів - Михайло Славов, який займався такими світовими релізами, як "Форсаж-6" та "Аліса у Задзеркаллі". Консультант з візуальних спецефектів - спеціаліст з комп’ютерної графіки Марк Пінхейро, попереднім проектом якого була "Гра престолів". Працювати над сценарієм допомагав Філ Паркер, який консультував авторів оскароносної анімації «Воллес і Громміт та прокляття кролика-перевертня».

Завдяки сюжету та комп’ютерній графіці рівня світових студій прем’єра стрічки відбудеться у понад 20-ти країнах: від Японії до Західної Європи та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-