Дві українські стрічки позмагаються за призи кінофесту DOK Leipzig

Дві українські стрічки позмагаються за призи кінофесту DOK Leipzig

Укрінформ
Дві українські стрічки - "Головна роль" Сергія Буковського та "Рідні" Віталія Манського, створені за підтримки Державного агентства України з питань кіно, включені до конкурсної програми Міжнародного кінофестивалю DOK Leipzig у Німеччині.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Світова прем'єра "Головної ролі" відбудеться 1 листопада на відкритті конкурсної програми фестивалю. Режисер розпочав зйомки картини у 2013 році. Фільм "Рідні" спродюсований міжнародною командою. Світова прем'єра стрічки відбулась 5 липня 2016 року на Карловарському міжнародному кінофестивалі, а в Україні - 20 липня ц.р. на Одеському міжнародному кінофестивалі", - йдеться в повідомленні.

За словами Буковського, документальне кіно для нього перетворилось на надто дороге хобі.

"На щастя, я не один. Я вдячний своїм друзям оператору Толі Химичу і звукорежисерові Ігорю Барбі, які пустилися зі мною в цю авантюру, й ми почали знімати кіно. У січні 2016-го ми отримали фінансову підтримку Держкіно і продовжили роботу на студії "Пронто Фільм". Фільм розповідає про мою маму, кіноактрису Ніну Антонову. Їй зараз 80! Сотні ролей у кіно - великих і маленьких. Це - особиста історія. Про чесне й печальне життя. Про жертовність і свободу..." - сказав він.

У доробку Буковського - понад 40 кіно- і телефільмів. Він не вперше презентує Україну на Міжнародному кінофестивалі у Лейпцигу. 1990 року його фільм "Дах" отримав Гран-прі "Золотий голуб", а п’ять років по тому картина "На Берлін!" була відзначена Спеціальним дипломом журі.

Фільм "Рідні" розповідає історію життя режисера Віталія Манського та його родини, що живе в різних куточках України: у Львові, Одесі, на Донбасі та в Криму. Інша сюжетна лінія фільму висвітлює глибокі корені конфлікту між Україною та Росією. Створення фільму стало можливим завдяки співпраці українських, німецьких, естонських та латвійських співпродюсерів.

Фільмографія Віталія Манського нараховує близько 30 фільмів. Найвідоміші з них - "Труба" та "У променях сонця" - переможці багатьох міжнародних кінофестивалів, зокрема у Карлових Варах, Лейпцигу, Трієсті.

Міжнародний кінофорум DOK Leipzig - найстаріший у світі фестиваль документального кіно, 2015 року він відзначив своє 60-річчя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-