Москаль хоче привезти на Закарпаття картини «батька» поп-арту

Москаль хоче привезти на Закарпаття картини «батька» поп-арту

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль задумав привезти до Ужгорода музейні твори відомого художника Енді Воргола. 

Про таку ініціативу повідомляє його прес-служба

"У нас виникла ідея влаштувати в атріумі облдержадміністрації виставку музейних творів Енді Воргола, яку приурочимо до відкриття площі. Для реалізації цієї ідеї попросимо сприяння Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді. Виставка Енді Воргола могла б стати справжньою мистецькою подією не тільки для Закарпаття, а й далеко за його межами», - вважає Москаль.

Він нагадав, що один із найвідоміших художників сучасності, засновник поп-арту походить із родини русинів-українців, які проживали в с.Микова біля Меджилабірців, що за 120 кілометрів від Ужгорода в Словаччині. "Будучи у містечку, ми хотіли запросити родичів Енді Воргола на відкриття площі, названої на його честь у с.Минай біля Ужгорода. Як виявилося, прямої рідні всесвітньовідомого художника в Словаччині немає, тому ми запросили на Закарпаття керівництво Музею сучасного мистецтва", – зазначив Москаль.

Нагадаємо, у квітні цього року одним з розпоряджень на виконання закону «про декомунізацію» Москаль перейменував площу Жовтневу в с.Минай біля Ужгорода на площу Енді Воргола.

Як повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА, відповідна табличка із автопортретом художника, стилізована під поп-арт, уже виготовлена, а про офіційне відкриття площі Енді Воргола - й можливу виставку його  творів – буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, Енді Воргол (Андрій Варгола) - всесвітньо відомий американський митець лемківського походження, один із засновників поп-арту та культова постать в історії сучасного мистецтва 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-