Національна опера розпочне жовтень

Національна опера розпочне жовтень "Мойсеєм", а закінчить італійськими комічними операми

Укрінформ
Національна опера України у жовтні з нагоди 160-річчя від дня народження Івана Франка представить шанувальникам вокального мистецтва оперу "Мойсей", а наприкінці місяця прем'єри двох комічних опер "Служниця-пані" та "Джанні Скіккі".

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

"Жовтень 2016 року для Національної опери України та її шанувальників стане знаковим. Так, опера "Мойсей", яка створена за біблейським сюжетом, але водночас актуальна для сьогодення, приурочена до ювілею Івана Франка. І під завісу жовтня відбудеться прем'єра двох опер-буффа - "Служниця-пані" Джованні Перголезі та "Джанні Скіккі" Джакомо Пуччіні", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у театрі, оперу Мирослава Скорика "Мойсей" на сцені Нацопери  представлять 5 жовтня. В основу опери, лібрето до якої написали Богдан Стельмах та Мирослав Скорик, покладено однойменну поему І.Франка, написану в 1905 році. Цю оперу за біблійним сюжетом благословив Папа Римський Іван Павло ІІ і саме за сприяння Ватикану відбулась її перша  прем'єра у Львові.

На сцені Національної опери України постановку «Мойсея» 10 років тому здійснив  режисер Анатолій Солов'яненко на честь 150-річчя від дня народження Івана Франка.

Як зазначив Мирослав Скорик, ця опера розкриває інтернаціональну тему і має відношення до всіх народів, особливо тих, які борються за свою незалежність. Водночас композитор проти того, щоб його оперу розцінювали лише в політичному контексті. "Мойсей є символом людської мудрості. Народ, який має такого лідера, долає всі негаразди і перешкоди", - переконаний композитор.

Головну партію Мойсея Мирослав Скорик написав для баса, тож 5 жовтня співатиме видатний український виконавець Сергій Магера. Також у опері задіяні: Олександр Бойко (Поет), Тетяна Ганіна (Лія), Павло Приймак (Єгошуа), Дмитро Агеєв (Авірон), Геннадій Ващенко (Датан), Михайло Кірішев (Симеон), Алла Позняк (Йохаведда), Андрій Романенко (Азазель).                                                 

20 жовтня без перебільшення улюблена опера столичних глядачів «Травіата» буде присвячена ювілею заслуженої артистки України Надії Куделі, яка півстоліття тому співала в прем'єрі цієї опери на сцені Національної опери України. Варто відзначити, що головну партію виконуватиме донька співачки - народна артистка України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Ольга Нагорна.

А 30 жовтня та 1 листопада відбудуться прем'єри двох комічних опер - твору Джованні Баттіста Перголезі "Служниця-пані", який посів гідне місце у золотому фонді оперного мистецтва, та єдиної комічної опери Джакомо Пуччіні "Джанні Скіккі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-