У Дніпрі відкрили виставку до 75-х роковин депортації етнічних німців

У Дніпрі відкрили виставку до 75-х роковин депортації етнічних німців

Укрінформ
У Дніпрі, в Художньому музеї, відкрили виставку відомих німецьких художників, яка приурочена до початку Тижнів Німеччини в Україні та роковин депортації етнічних німців після початку Радянсько-німецької війни.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Виставка називається «Зустріч поколінь». В експозиції – живопис та графіка Гаррі Руффа, Віктора та Галини Семерневих, Галини Невінчанної та інших художників німецького походження. Більшість картин присвячені сценам із життя та побуту німців на теренах України до депортації й переслідувань, архітектурним шедеврам, зведеним німцями, а також місцинам, дорогим для німецької діаспори.

Урочисте відкриття Тижнів Німеччини відбудеться в центрі Дніпра просто неба в суботу. Участь у заході візьме генеральний консул Німеччини в Україні Вольфґанґ Мессінґер. Цього дня в місті запрацює 17 локацій, де показуватимуть культуру, освіту, традиції німецького народу, зокрема, встановлять намети з традиційними німецькими стравами.

У програмі Тижнів Німеччини – десятки просвітницьких та мистецьких заходів. Родзинкою, за задумом організаторів, стане виступ у Дніпрі Фелікса Кубіна – віртуоза електронної музики, представника течії «геніальних дилетантів» Німеччини 80-х років ХХ століття. Концерт відбудеться 8 жовтня.

Тижні завершаться 17 жовтня концертом класичної музики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-