Музичне меню жовтня 2016: магія Queen, «Машина времени», Норман та Трюффаз

Музичне меню жовтня 2016: магія Queen, «Машина времени», Норман та Трюффаз

Аналітика
Укрінформ
Чим у жовтні частуватимуть столичні концертні майданчики – рок, джаз та традиційна естрада

З усього видно, що цьогорічний жовтень буде ще більше насичений цікавими концертами, аніж вересень. На киян чекає розмаїття жанрів, стилів і музичних традицій – від найкращого триб'ют-гурту Queen та вічнозеленої «Машини времени» до «нотр-дамського Квазімодо» Гару та видатного джазового трубача Еріка Трюффаза.

ДЕЛІКАТЕСИ ДЛЯ ФАНІВ ЗАРУБІЖНОГО РОКУ І ПОПУ

«Северный флот»
Atlas, 1 жовтня

Гурт «Северный флот» було засновано музикантами групи «Король и Шут» після смерті її лідера Михайла Горшенєва, так що її можна вважати своєрідною спадкоємицею музичних традицій, притаманних «КиШ». У нинішній програмі очікуються презентація альбому «Мизантропия», популярні композиції з репертуару «Короля и Шута», а також фрагменти зонг-опери Todd.   

Caliban
Sentrum, 2 жовтня

Зірка німецького металкору, гурт Caliban у розклад свого масштабного туру на підтримку нового альбому Gravity (який вийшов у березні 2016 р.) включив і українську столицю. Хлопці вже не вперше виступатимуть у Києві й сподіваються, що прийом буде не менш палким, аніж у минулому. Нагадаємо, що гурт сформовано у 1997 році, а на його рахунку вже 10 альбомів.

Animals as Leaders
Sentrum, 3 жовтня

Американський гурт Animals as Leaders вважається одним із найяскравіших представників стилю експериментального прогресив-металу з використанням такого оригінального прийому гітарної гри, як «джент». Назва групи навіяна філософським романом «Ізмаїл» американського письменника Деніела Куіна. Дебют гурту відбувся у 2007 році, з того часу команда випустила чотири альбоми, гастролювала у багатьох країнах Європи та Америки. Єдиний до цього часу концерт в Україні відбувся у 2013 році в Києві. 

Ден Маккаферті
Docker Pub, 9 жовтня

14 жовтня святкуватиме своє 70-річчя Ден Маккаферті, який багато років був фронтменом популярного гурту Nazareth. І ось, напередодні ювілею, рок-ветеран запрошує своїх вірних фанів на святкову вечірку. У супроводі трибьют-гурту RazamaNAZ він виконає найгучніші хіти. Гості матимуть змогу поспілкуватися з музикантом, отримати автограф та зробити селфі із цією справжньою легендою року.

The 69 Eyes
Sentrum, 12 жовтня

Фінська команда The 69 Eyes сформована вже досить давно, у 1989 році, а її музику можна схарактеризувати, як готичний рок. Вважається, что саме цей гурт відкрив такий новий стиль, як гот’н’ролл – своєрідну суміш готичної меланхолії та похмурості з драйвом і енергією рок-н-ролу. В Києві фіни презентують свій одинадцятий альбом Universal Monsters.

Кріс Норман
Палац «Україна», 18 жовтня

Колишній фронтмен гурту Smokie, а нині успішний соло-виконавець Кріс Норман не втрачає популярності й сьогодні. Його виступи на європейських сценічних майданчиках збирають чималенькі аудиторії. Будемо сподіватися, що і київський концерт не стане винятком з цього правила. Безумовно, у програму буде включено пісні з останнього альбому Crossover, а також нестаріючі хіти, як от Livin’ Next Door To Alice, I’ll Meet You At Midnight або Stumblin’ In.

Orphaned Land
Bingo, 28 жовтня

Ізраїльский гурт Orphaned Land грає в стилях прогресив-метал та фолк-метал. Ця команда, заснована у 1991 році, вперше ознайомить українську публіку зі своїм творчим доробком. Цікаво, що музиканти використовують старовинні музичні інструменти, а співають 6 мовами. Вони вдало поєднують європейський «метал» з елементами єврейської, арабської та іншими музичними традиціями країн Близького Сходу. Це має бути цікаво.

Машина времени
Палац «Україна», 21-22 жовтня

Андрій Макаревич із колегами на жовтень запланували український тур, у рамках якого гурт дасть концерти у п’яти містах нашої країни – Львів, Одеса, Київ, Дніпро, Харків. До речі, у зв’язку з великим попитом, організатори оголосили додатковий концерт у столиці. Цього разу «машиністи» запропонують слухачам презентацію нового альбому «ВЫ», і, звісно, підбірку «безсмертних» хітів від «Марионеток» до «Поворота» та «Свечи».   

Poets of the Fall
Sentrum, 22 жовтня

30 вересня вийшов останній альбом популярного фінського гурту Poets of The Fall, названий Clearview. Сталося так, що саме у Києві він почне великий європейський тур, присвячений цій події, так що кияни одними з перших почують нові твори групи. Публіка любить «поетів осені» за своєрідне поєднання лірики, театру і року, а її соліст Марко Сааресто вважається одним із найхаризматичніших фронтменів європейського року. 

God Save The Queen
БК «КПІ», 22 жовтня

Аргентинський гурт God Save The Queen - один із найкращих триб'ют-колективів Queen, який заслужив високі оцінки від самих Брайана Мея, Роджера Тейлора та матері Фредді Мерк'юрі. Тепер же «магія» Queen оживе і на київській сцені. Хлопці з команди God Save The Queen не тільки переспівують легендарні хіти, а й створюють «ефект присутності», повторюючи манеру виконання, рухи, сценічні костюми і навіть зовнішність членів «Королеви».

СМАКОЛИКИ ДЛЯ ЦІНИТЕЛІВ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ

Вперше чую
Docker Pub, 6 жовтня

«Романтичні байкери» з команди вокаліста та гітариста Григорія Вагапова під назвою «Вперше чую» ведуть свою історію з 2009 року, коли вийшов дебютний альбом «СкаСка». Пісні гурту народжуються здебільшого під час мотоциклетних мандрів. Під час Євромайдану в 2013 році їхня пісня «Не треба» стала справжнім хітом, а кліп на неї з майданівськими кадрами отримав сотні тисяч переглядів на YouTube.   

Брати Гадюкіни
Caribbean Club, 9 жовтня

Культова українська рок-команда востаннє у цьому році вийде на київську сцену 9 жовтня. Хлопці гратимуть кілька прем’єрних номерів, пісні з останнього альбому Made In Ukraine, а також улюблені «старенькі» хіти. У концерті візьме участь і духова секція.

Жадан і Собаки
Sentrum, 7 жовтня

Харківський рок-проект «Жадан і Собаки» об’єднав відомого письменника Сергія Жадана та гурт «Собаки в Космосі». У програмі концерту обіцяно композиції з останнього альбому «Пси», а також відомі хіти групи. Варто сказати, що глядачі зможуть не лише отримати емоційний заряд від виступу гурту, але й долучитися до благодійності, бо збиратимуться кошти для допомоги військовим та цивільним, що постраждали на Донбасі.   

O.Torvald
Stereo Plaza, 15 жовтня

Гурт O.Torvald створено у 2005 р. у Полтаві. Наступного року команда переїхала до Києва, а у 2008 р. вона випустила свій перший альбом. З того часу колектив, можна сказати, увійшов до «вищої ліги» українського року, випустив 5 альбомів, виступав на одній сцені з такими зірками, як Linkin Park, Garbage, Evanescence, The Rasmus та ін. Схоже на те, що у київському концерті група презентуватиме альбом із назвою, що нагадує хештег - «#нашілюдивсюди»

The Hardkiss
Stereo Plaza, 22 жовтня

Гурт The Hardkiss відзначає своє 5-річчя великим ювілейним туром містами України. Він почнеться 1 жовтня у Івано-Франківську, а завершиться 22 жовтня в столиці. Під час турне музиканти дадуть 9 концертів. Солістка групи Юлія Саніна стверджує, що нинішні виступи стануть найдрайвовішими за всю історію The Hardkiss.

ДЕСЕРТ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ ДЖАЗУ, БЛЮЗУ ТА ТРАДИЦІЙНОЇ ЕСТРАДИ

Eve Cornelious
Sentrum, 9 жовтня

Американська джазова вокалістка Ів Корнеліус виступить із програмою Great American Songbook. Класичні джазові стандарти та пісні з мюзиклів і кіно прозвучать у супроводі струнного оркестру.

Гару
Палац «Україна», 13 жовтня

Відомий франко-канадський співак, «Квазімодо» з популярного мюзиклу «Собор Паризької Богоматері», улюбленець «найкращої половини людства» Гару знов збере своїх численних українських прихильників на нову програму під назвою Fly Me To The. З київського концерту почнеться український тур співака, в рамках якого він співатиме ще й у Львові, Одесі, Харкові, Дніпрі.

The Colors of the Beatles
Caribbean Club, 13 жовтня

Цей концерт має бути цікавим як для рок-фанів, так і для знавців джазу, бо в ньому прозвучать безсмертні творіння The Beatles у джазових аранжуваннях. В якості ведучого концерту заявлений один із лідерів української бітломанської спільноти Вадим Легкоконець.

Eric Truffaz
Sentrum, 21 жовтня

Мабуть, найгучніший джазовий концерт жовтня. Легендарний французький трубач виступить у Києві в рамках великого гастрольного туру, який почався 4 березня у Дрездені. Ерік та інші музиканти з його квартету схильні до експериментів і міксують рок, поп, драм, транс, хіп-хоп з класичними джазовими ритмами.

J.Seven
Жовтневий палац, 27 жовтня

Ізраїльский саксофоніст J.Seven каже «Я граю романтичну музику, не джаз». І дійсно, музичний матеріал, що звучить на його концертах, наче взято з популярних музичних збірок «Романтична колекція». В програмі – композиції з репертуару Стіві Уандера, Фаусто Папетті, Енніо Морріконе, Джо Дассена тощо.

Anthony Strong
Caribbean Club, 28 жовтня

Ентоні Стронг – досить молода (31 рік) джазова зірка з Великобританії. Композитор, піаніст, аранжувальник. У Києві виступить у складі тріо разом з басистом Спенсером Брауном та барабанщиком Дейвом Омом. Артист уже виступив у 24 країнах, тепер на черзі – завоювання української публіки.

Олександр Птиця, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-