Держархів відкрив виставку з документами з родинного фонду Грушевських

Держархів відкрив виставку з документами з родинного фонду Грушевських

Укрінформ
У Київському міському будинку учителя Державна архівна служба презентувала фотодокументальну виставку "Ім'я, якого Україні не забути", підготовлену до 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського. 

Про це повідомляє Урядовий портал.

"В експозиції виставки представлено понад 250 документів з архівосховищ 10-ти державних архівів України. Основою експозиції стали документи родинного фонду Грушевських, що зберігається у Центральному державному історичному архіві України, м. Київ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виставка презентує біографічні документи Михайла Грушевського, листування з широким колом дописувачів, наукові праці, окремі програми, статути і звіти наукових і громадсько-політичних організацій, автором яких він був або долучився до їх створення, документи слідчих органів влади Російської імперії та Радянського Союзу, які переслідували професора Грушевського за його активну політичну позицію, відстоювання української самобутності, документи сучасної доби, що розкривають значення постаті Грушевського у формуванні незалежної України.

Також повідомляється, що експозиція збагачена фотодокументами та особистими речами з Історико-меморіального музею Грушевського.

"Експозиція виставки дозволить по-новому оцінити роль і значення  постаті Михайла Грушевського для формування української національної  свідомості", - підкреслили у Державній архівній службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-