Нищук у Китаї обговорив інвестиції в кіно

Нищук у Китаї обговорив інвестиції в кіно

Укрінформ
Міністри культури України та Китаю Євген Нищук і Ло Шуган у рамках Першого культурного "Експо" у КНР обговорили питання двостороннього співробітництва, зокрема щодо інвестування у кіно.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

"Основною темою розмови стала перспектива розвитку культурного ринку в контексті розвитку торгівельно-економічних відносин країн "Шовкового шляху", - зазначається у повідомленні.

Як інформує прес-служба, під час розмови були порушені питання інвестицій у сферу кінематографії, розвитку традицій балетної школи, створення у КНР культурних центрів, що займатимуться промоцією української культури у світі. Крім того, співрозмовники обговорили варіанти промоції народних ужиткових ремесел, зокрема обмін майстрами і проведення майстер-класів в Україні та Китаї, а також організацію освітньо-культурних таборів для дітей.

“Попри те, що між нашими країнами понад 10 годин перельоту, ми маємо надзвичайно багато спільного, а надто – тисячолітні культурні надбання наших предків, які, імовірно, тим самим знаменитим Шовковим Шляхом ще тоді здійснювали культурний обмін. І це та традиція, яку ми сьогодні просто зобов’язані підтримувати”, – сказав Нищук.

Водночас його китайський колега назвав візит української делегації дуже важливим кроком у міжурядовій співпраці і зазначив, що він надасть серйозного імпульсу для поглиблення взаємовідносин двох країн.

“Україна славиться багатими культурними надбаннями, і саме через мистецтво у Китаї люди дізнаються про саму країну. Це надзвичайно цікава тема для нашого народу, і ми дуже зацікавлені у поглибленні дружби між Україною та КНР”, - сказав Ло Шуган.

Він також згадав позитивні мистецькі приклади співпраці між країнами, зокрема кіноцикл “Як гартувалася сталь”, який нещодавно показували у ефірі місцевого ТБ. За словами політика, саме через нього у Китаї дізнаються про українських акторів. А група українських співачок на Фестивалі хорового мистецтва у КНР, окрім нагород, заслужила любов китайських глядачів.

Сторони домовились зміцнювати співпрацю на міжурядовому рівні та провести засідання  робочої групи з нагальних питань у сфері культури та мистецтва.

Серед іншого обговорювалася можливість проведення Днів культури України в Китаї у 2017 році, а також відзначення на високому державному рівні 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та КНР. Як пропозиції розглядаються обміни делегаціями – художниками, музикантами, проведення спільних концертів за участю артистів з обох країн.

Міністр культури КНР поінформував, що у жовтні з Китаю в Україну планує прибути група менеджерів культури, які відвідають ряд театральних постановок, виступів класичних музичних та альтернативних колективів з метою організації їх гастролів у Китаї.

Фото: mincult.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-