Фільм “Волинь” не отримав польського Оскара у Гдині

Фільм “Волинь” не отримав польського Оскара у Гдині

Укрінформ
Попри попередні очікування експертів та критиків художній фільм “Волинь” про трагічні події Другої світової війни в українсько-польських відносинах не здобув головної нагороди на найвпливовішому польському кінофестивалі у Гдині.

Найкращим фільмом 41-го щорічного кінофестивалю і нагороду “Золоті леви” здобув фільм режисера Яна Матушинського “Остання родина”, повідомляє  кореспондент Укрінформу в РП.

Фільм “Остання родина” про художника Здзіслава Бексінського та життя його родини отримав також нагороди у номінаціях “кращий актор першого плану” і нагороду глядацьких симпатій.

“Cрібних левів” отримав фільм режисера Мацея Пєпшиці “Я є вбивцею”, а статуетку для найкращого режисера отримав Томаш Васілевський за фільм “Об’єднані стани кохання”.

Фільм “Волинь” отримав статуетки у трьох категоріях, зокрема за найкращу операторську роботу, найкращий дизайн костюмів і найкращий акторський кінодебют.

Водночас, відразу після завершення офіційної процедури нагородження президент польського національного телебачення (TVP) Польщі Яцек Курський заявив, що він нагороджує “геніальний” і “несмертельний” фільм “Волинь” спеціальною нагородою TVP і премією в 100 тис. злотих (понад 26 тис. дол.).

Нагадаємо, що представники української громади Польщі застерігають, що фільм може мати дестабілізуючий чинник для українсько-польських відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-