У Львівського театру Лесі Українки - новий художній керівник

У Львівського театру Лесі Українки - новий художній керівник

Укрінформ
Театр імені Лесі Українки у Львові нарешті отримав нового художнього керівника - його обрали за результатами відкритого конкурсу, оголошеного управлінням культури міськради.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі міської ради.

«Управління культури Львівської міськради оголосило конкурс на заміщення посади художнього керівника театру імені Лесі Українки, який мав набрати нову трупу на конкурсній основі. Подавалося 4 претенденти і переміг Павло Ар’є», - зазначила речниця міськради Христина Процак.

За її словами, режисер та драматург Павло Ар'є народився і виріс у Львові. Тривалий час жив у Німеччині. Він є автором п'єс «Революція, Кохання, Смерть і Сновидіння», «Ікона», «Кольори», «Експеримент», «Людина в підвішеному стані», «На початку і наприкінці часів», «Вівця», «Десь на місяці» та інших. Зараз кінорежисер Володимир Тихий знімає фільм за п'єсою Ар'є «Баба Пріся».

Як повідомлялося, конфлікт між попереднім директором театру Олексієм Коломійцевим та трупою виник у червні 2015 року. Тоді більша частина акторів театру висловили недовіру директору та відмовилися грати виставу.

Попередній конкурс на заміщення посади художнього керівника театру був зірваний. Провести його вдалося лише з другої спроби.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-