У Києві презентували

У Києві презентували "Велику українську енциклопедію. Словник"

Укрінформ
В українській столиці в четвер презентували видання "Велика українська енциклопедія. Словник".

Як зазначила доктор історичних наук, професор, директор Державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво", заступник голови Головної редакційної колегії ВУЕ Алла Киридон під час презентації видання в Укрінформі, ця акція присвячується 25-літтю незалежної України.

"Сьогоднішню презентацію ми б хотіли присвятити 25-літтю незалежної України, бо маємо народження видання, яке є частиною паспортизації нашої держави. Будь-яка держава, яка себе поважає, має герб, гімн, прапор, а також енциклопедію. Це візитівка держави, яка свідчить про зростання культури, зростання інтелекту нації", - заявила Киридон.

За її словами, видання має багатьох авторів. До народження книги причетні не лише співробітники Державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво", своє бачення і підтримку весь час надавав і Держкомтелерадіо України.

Загалом словник нараховує майже 70 тис. гасел. Усі найбільші бібліотеки України вже отримали видання.

У свою чергу перший заступник голови Держкомтелерадіо України Богдан Червак зауважив, що ця книжка - свідчення не лише успіху енциклопедичного видавництва України, а успіху української держави.

"Я думаю, що без перебільшення можна стверджувати, що сьогодні ми присутні на історичній події у науковому житті, бо не так часто відбуваються події такого масштабу, коли ми говоримо, що від планів ми перейшли до конкретних справ, і можемо цю справу тримати в руках сьогодні", - наголосив Червак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-