Молодість-2016: трансляція відкриття та майданчик на Софійській площі

Молодість-2016: трансляція відкриття та майданчик на Софійській площі

Укрінформ
Софійська площа вперше стане майданчиком для кінофестивалю «Молодість».

Про це у четвер під час прес-конференції в Укрінформі заявив генеральний директор кінофестивалю Андрій Халпахчі.

«Ми плануємо на Софійській площі облаштувати фестивальний майданчик, де будуть проходити різні майстер-класи. Ми залучаємо ряд партнерів, які допоможуть нам в організації», - сказав Халпахчі.

Він зазначив, що цьогоріч будуть встановлені мінімальні ціни на показ фільмів, щоб якомога більша аудиторія могла ознайомитися з програмою фестивалю.

За словами організаторів кінофестивалю, новинкою на відкритті стане те, що трансляцію з червоної доріжки можна буде переглянути в кінотеатрі «Україна».

«Вже другий рік поспіль відкриття фестивалю відбудеться в театрі ім. Івана Франка, а пряма трансляція відкриття - в кінотеатрі «Україна», - заявив директор кінофестивалю.

Зокрема, він зазначив, що всі ці плани неможливо було б втілити без підтримки київської влади, з якою розпочато тісну співпрацю.

Представник Департаменту культури КМДА Сергій Анжияк розповів, що цього року між містом і організаторами фестивалю було підписано меморандум, який допоможе поглибити співпрацю.

«Основна наша робота спрямована на те, щоб урізноманітнити та поширити палітру мистецьких заходів, які відбуваються у місті. Щоб всі бажаючі мали можливість ознайомитися з кращими зразками мистецтва. В цьому році ми дійшли нового формату у співпраці з «Молодістю». Ми підписали меморандум про співпрацю, який передбачає певну підтримку та партнерські заходи. Ми хочемо зробити все, щоб в реальному житті кінофестиваль «Молодість»  розвивався і був не гіршим, ніж в Каннах та Берліні», - заявив Анжияк.

В рамках кінофестивалю КМДА оголосила конкурс «Київ туристичний». Молоді режисери можуть представити коротенькі фільми про столицю тривалістю до 10 хвилин.

Кінофестиваль «Молодість» містить декілька призових конкурсів. Сума призових фондів залишилась незмінною: головний приз - 10 тис. дол., а за інші категорії - від 2 до 2,5 тис. дол.

Охочі зможуть ознайомитися з шедеврами українського, німецького, французького, литовського та угорського кіно.

Як повідомлялося, Київський міжнародний фестиваль «Молодість» проходитиме в столиці з 22 по 30 жовтня. Слоган цьогорічного кінофестивалю «Кіно без меж». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-