"Квартал 95" більше не хоче грошей від Держкіно на свій мультфільм

Укрінформ
Студія «Квартал 95» відмовилася від участі в другому етапі 9 конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. 

Про це заявив художній керівник студії «Квартал 95» Володимир Зеленський під час захисту робіт на пітчингу, інформує "Детектор медіа"

"Повернення Гуллівера" - великий проект, у який ми вклали душу, тіло й десять років свого життя. Але сьогодні я хочу відмовитися від пітчингу нашого проекту в зв'язку з певною ситуацією, яка склалася в медіапросторі. Перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк сказала, що ми назвали країну жебраком і самі беремо участі у жебракуванні. Ніколи не думав, що пітчинг є жебракуванням. Я думав, що пітчинг - це все-таки підтримка вітчизняного кінематографу. Звісно ж, ми отримуємо задоволення від усього, що ми робимо, і ми робимо це на благо людей. Тому обидва проекти - хоча сьогодні один, - але я вам дуже вдячний, що обидва наші проекти пройшли в другий тур", - зазначив Зеленський.

Водночас він додав, що "обидва наші проекти ми обов'язково зробимо" "Я не знаю, наскільки швидко це може відбутися. Але ми обов'язково зробимо. Тому що все-таки якими б ми не були, але ми поки лідери у вітчизняному кінопрокаті. І як мінімум глядачі України обов'язково побачать наші проекти», - переконаний Зеленський.

На держпідтримку претендували два проекти студії «Квартал 95»: повнометражний анімаційний фільм «Повернення Гуллівера» (проект претендував на 35 млн грн. при загальному бюджеті 75 млн грн.) і ігровий повнометражний фільм «Слуга народу» (проект претендував на 15 млн грн. при загальному бюджеті 30 млн грн.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-