Порошенко у День кіно пообіцяв і далі боротися за звільнення Сенцова

Порошенко у День кіно пообіцяв і далі боротися за звільнення Сенцова

Укрінформ
У День українського кіно Президент Петро Порошенко привітав працівників кінематографії з професійним святом. 

Про це повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Ціную діяльність митців, які в нинішній час випробувань та загроз своїми творами відкривають світовому співтовариству Україну та її незборимий народ, який героїчно бореться із російським агресором, утверджує незалежність та суверенітет, будує правову державу", - зазначив він.

Особливо Порошенко відзначив кінорежисера Олега Сенцова, який незаконно утримується у російській в'язниці: "Сердечні слова вдячності кінорежисеру Олегу Сенцову за відданість Батьківщині та мужність. Ми не зупинимось у боротьбі за звільнення Олега".

Президент також висловив переконання, що самобутня творчість українських творців екранного мистецтва є непересічним внеском у світове кіномистецтво.

Головним завданням на сучасному етапі розвитку кінематографії Порошенко назвав її підтримку державою та суспільством. "Наше спільне завдання - сприяти сталому розвитку вітчизняної кіногалузі як важливого напряму на шляху євроінтеграції, підвищенню її конкурентоспроможності, розвитку продюсерської системи та кіноринку", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-