У Чернівцях стартував міжнародний фестиваль поезії Meridiаn Czernowitz

У Чернівцях стартував міжнародний фестиваль поезії Meridiаn Czernowitz

Укрінформ
У мармуровій залі ЧНУ ім. Федьковича стартував 7 Міжнародний поетичний фестиваль «Meridiаn Czernowitz». Вже вкотре захід зібрав чимало українських та іноземних письменників, літературознавців, перекладачів та шанувальників літератури.

Як повідомив президент фестивалю Святослав Померанцев, стратегічним завданням заходу є повернення Чернівців на культурну мапу Європи.

«Сотні тисяч інтелектуалів мають говорити про Чернівці, називати назву міста і створювати позитивний імідж міста в світі», – зазначив Померанцев.

Також він зауважив, що варто, аби на фестивалі Європа більше дізналася про трагедію єврейського народу, війну на сході України. Окрім того, письменники, журналісти та гості фестивалю «Meridiаn Czernowitz» мають змогу переконатися, що відбувається на Західній Україні. Після того, як вони переконаються у міфах, то зможуть поширити у своїх країнах інформацію про те, що Україна живе нормальним життям.

Під час фестивалю гості міста зможуть відвідати локації, які репрезентують Чернівці та наявні релігійні й національні громади.

«Така драматургія має об’єднуючий характер, адже приїхали люди різних релігій та культур. Ми разом будемо гуляти містом – зайдемо в синагогу, відвідаємо костел, побуваємо у місцях,  пов’язаних з німецькомовними та українськими письменниками. Це дасть змогу ознайомитися з іншими культурами та релігіями і розширити свій світогляд», – додав президент фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-