Україна визначилася з фільмом на

Україна визначилася з фільмом на "Оскар"

Укрінформ
Оскарівський комітет України обрав фільм, що претендуватиме на премію "Оскар" у категорії “Найкращий фільм іноземною мовою”

Про це комітет повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Оскарівський комітет України оголошує, що фільмом від України, що претендуватиме на премію "Оскар" у категорії “Найкращий фільм іноземною мовою”, обрано фільм “Українські шерифи”, реж. Роман Бондарчук", - йдеться у повідомленні.

Світова прем’єра фільму відбулася на найпрестижнішому документальному кінофестивалі IDFA, де стрічка отримала Спеціальний приз журі у головному конкурсі. Фільм демнструвався на понад трьох десятках фестивалів по всьому світу у конкурсних та спеціальних програмах і продовжує представляти Україну на найпрестижніших кінофорумах, здобуваючи призи й відзнаки. Нещодавно “Українські шерифи” отримали гран-прі кінофестивалю Docs against Gravity у Польщі.

Фільм був показаний у семи містах України (Київ, Харків, Дніпро, Львів, Маріуполь, Одеса, Херсон) в рамках прокату Docu/Хіт (Міжнародного кінофестивалю документального кіно Docudays UA)

89-а церемонія вручення премії "Оскар" за досягнення у галузі кінематографу відбудеться 26 лютого 2017 року в Лос-Анджелесі.

Фото: moviegram.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-