Українські актори: зараз та колись

Українські актори: зараз та колись

Гра
Укрінформ
Традиційно у другу суботу вересня відзначається День українського кіно. 10 вересня свято відбудеться вже в 20-й раз. 

Як добре ви знаєте зірок українського кіно та телебачення? Чи зможете пригадати їх на початку акторського шляху? Пропонуємо перевірити за допомогою спеціального проекту "Українські актори: зараз та колись".

Ольга Сумська вже довго надихає своєю творчістю: на сцені театру вона з’явилася ще в 5 років, а її перший фільм – «Вечори на хуторі поблизу Диканьки». На рахунку акторки перший український серіал – «Пастка», знятий за мотивами повісті Івана Франка.

Богдан Бенюк: одна з перших ролей  – Кринкін у «Ати-бати, йшли солдати» Леоніда Бикова. Загалом він подарував глядачам більше 50 яскравих картин. Зйомки допомогли актору подолати страх плавання та верхової їзди, а також завдяки кіно він навчився водити машину.

Ада Роговцева: кар’єра видатної акторки  розпочалася в 1956 році. Перші фільми: «Кривавий світанок», «Коли співають солов’ї». У 2016 році зіграла у першій українській фентезійній стрічці – «Казка старого мельника».

Наталія Сумська: у 1973 році  вперше знялася у стрічці «Чінара». Першу масштабну роль отримала через кілька років після дебюту – це роль Наталки в «Наталка-Полтавка».

Ірма Вітовська: у 2000 році вперше з’явилася на екрані у фільмі «Нескорений». Вже через п’ять років уся країна знала її як Лесю з першого українського ситкому «Леся+Рома». Нещодавно стала частиною зіркової команди акторів стрічки «Казка старого мельника».

Анатолій Хостікоєв почав знайомство з кіно з «Дума про Ковпака», 1976 рік. Похмурий, але цікавий факт у біографії актора: через таку професію він став жертвою Чорнобиля та пережив клінічну смерть, оскільки виступав у місцевому дитячому таборі. Така відданість улюбленій справі варта захоплення.

Остапа Ступка: перший фільм – «Женихи», 1985 рік. На рахунку актора є стрічки спільного виробництва з країнами Європи, також він брав участь у зйомках італійського «Евіленко». У 2016 році зіграв чоловіка Параски у першій українській фентезійній стрічці – «Казка старого мельника».

Руслана Писанка дебютувала в кіно з незалежністю України – у фільмі «Круїз, або подорож розлучення». У 1995 році за роботу у фільмі «Москаль-чарівник» стала лауреатом Державної премії України імені Олександра Довженка. У 2014 році знялася в ремейку "Кавказька полонянка".

Володимир Зеленський: у 2005 році відбулася прем’єра одного з його перших фільмів – «Три мушкетери», де він виконав головну роль - Д'Артаняна. У 2016 році його персонаж був центральним у стрічці «8 кращих побачень».

Римма Зюбіна: вперше з’явилася в головній ролі в 1992 році у стрічці «Про шалене кохання, Снайпера та Космонавта». Талант акторки подарував глядачам більше 50 персонажів. У 2016 році стрічка «Гніздо горлиці», де актриса виконала головну роль, отримала нагороду Одеського міжнародного кінофестивалю в номінації «Найкращий український повнометражний фільм».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-