Відкрився кінофестиваль у Торонто

Відкрився кінофестиваль у Торонто

Укрінформ
Майже 400 фільмів із 83 країн будуть представлені на 41 Міжнародному кінофестивалі в Торонто (Toronto International Film Festival, TIFF), що відкрився в четвер увечері.

Цьогоріч глядачі зможуть переглянути 296 повнометражних ігрових фільмів і 101 - короткометражний, повідомляє ТАСС.

Цьогоріч кінофестиваль відкрився світовою прем'єрою вестерну "Чудова сімка" режисера Антуана Фукуа. Стрічка є рімейком знаменитого однойменного фільму 1960 року про сімох шукачів пригод, які вирішують захистити жителів маленького містечка від банди грабіжників. Головні ролі в новій кінострічці грають Дензел Вашингтон, Кріс Претт та Ітан Хоук.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Україна також буде представлена в Торонто. У фестивалі візьме участь документальна кінострічка «Рідні», знята Віталієм Манським про події в Україні. В рамках фестивалю відбудуться чотири покази цієї стрічки.

У фільмі на тлі історії родини режисера, яка розкидана по всій Україні: від Львова до Одеси, Криму та окупованих регіонів Донбасу, розкриваються глибинні причини конфлікту між Україною і Росією.

Фільм демонструватиметься мовою оригіналу, тобто українською і російською, з англійськими субтитрами.

Загалом у Торонто очікуються 17 гала-прем'єр. Серед них фільм знаменитого режисера Олівера Стоуна "Сноуден" про американському перебіжчика Едварда Сноудена, який на даний час перебуває в Росії, фільм-жахів "Голос монстра" Хуана Антоніо Байони, драма "Лавінг" Джеффа Ніколса, музична драма "Ла Ла Ленд" Дем'єна Шазелла, а також комедійна драма про мігрантів, які борються за свої права, "Я, Даніель Блейк" режисера Кена Лоуча.

Для закриття фестивалю обрана картина режисера Келлі Фрэмон "Майже сімнадцять" з Хейлі Стайнфелд і Вуді Харрельсоном e головних ролях. Вона розповідає про дівчинку Надін, яка переживає всі звичайні проблеми перехідного віку.

Фото: uamodna.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-