Екс-керівник Мистецького Арсеналу змагається за крісло директора Національного художнього музею України

Екс-керівник Мистецького Арсеналу змагається за крісло директора Національного художнього музею України

Укрінформ
Кандидат на посаду генерального директора Національного художнього музею України Наталія Заболотна обіцяє зробити музей центром розвитку українського мистецтва та провести в ньому модернізацію у випадку перемоги на конкурсі. 

Про це вона розповіла під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Національний художній музей має пройти стадію ребрендингу. Це не означає зміну людей, але ми маємо йти по шляху модернізації сприйняття музею. Ми розуміємо, що ребрендинг підвищить увагу з боку суспільства і до споруди, і до українського мистецтва. Музей обов’язково має бути центром розвитку українського мистецтва, адже найпотужніша колекція мистецтва знаходиться саме у фондах Національного музею", - сказала Заболотна. 

За її словами, Національний художній музей має залучати сучасний управлінський досвід і сучасні світові технології.

"Національний художній музей - відкритий для України і світу суспільний простір, який є розвитком українського мистецтва, центром знань, він має бути національним лідером музейної справи. Музей має виховувати повагу у людей до власної культури, він має підвищувати повагу іноземців до культури країни, в яку вони приїхали. Мистецтво в Національному музеї має говорити з відвідувачами доступною для них мовою незалежно від статусів", - зауважила вона.  

Заболотна зазначила, що музей має відповідати загальносвітовим гравцям, має формуватися тісна співпраця з неформальними творчими об’єднаннями, з громадянським суспільством. 

Також Національний художній музей повинен бути доступним і відкритим як і для людей з обмеженими можливостями, так і для дітей, і іноземців. "У нас  є одна із амбітних цілей - зробити реконструкцію в музеї на найближчі два роки, реконструкцію залів за рахунок меценатів, спонсорів", - додала вона. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-