Держкіно запустило фільм про азовців «Залізна сотня»

Держкіно запустило фільм про азовців «Залізна сотня»

Укрінформ
В Україні розпочали виробництво документальної повнометражної стрічки «Залізна сотня» про бійців роти полку спеціального призначення «Азов».

Як повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно, з компанією-виробником фільму укладено контракт про надання 100% державної підтримки у розмірі 1млн 970 тисяч грн.

За словами автора сценарію і режисера фільму Юлії Гонтарук, це кіно не про збройний конфлікт на сході України, а про те, як конфлікт змінює долі людей. Фільм має таку назву, бо його героями є бійці роти «Залізна» полку спеціального призначення «Азов», які під час військової операції в Широкиному вистояли три дні поспіль під натиском ворога. Стрічка створюється на основі записаних інтерв'ю з бійцями полку «Азов».

«Держкіно підтримало цей проект, бо тема, яку він порушує, - повернення бійців після війни до цивільного життя - потребує розкриття і висвітлення. Зі свого боку, ми зробимо все можливе, аби стрічка побачила світ», - зазначив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

«Залізна сотня» - переможець 8 конкурсного відбору Держкіно. Виробництво здійснює компанія «Директорія кіно». Продюсерами фільму є Ігор Савиченко та Олександра Братищенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-