У Дніпрі на день міста пройде фестиваль історичної реконструкції

У Дніпрі на день міста пройде фестиваль історичної реконструкції

Фото
Укрінформ
У Дніпрі на День міста відбудеться історичний фестиваль для сім'ї та молоді “Самар-Дніпро-Фест”, аби привернути увагу до фортеці Стара Самар.

Про це поінформував у понеділок на прес-конференції в Укрінформі заступник директора Інституту суспільних досліджень Володимир Панченко, повідомляє кореспондент агентства.

“Одне із головних завдань фестивалю - привернути увагу до цієї пам'ятки і показати, що Дніпро - це місто трьох фортець: Старий Кодак, Новий Кодак і самої фортеці Стара Самар, яка, на щастя, повністю збереглася”, - сказав Панченко.

За його словами, в історичну частину фестивалю також включено показ експонатів з розкопок, які проводяться на території Старої Самар уже 15 років. Крім того, під час фестивалю також відбудеться реконструкція середньовічного бою.

"Цікавинкою нашого фестивалю буде реконструкція середньовічного бою. На жаль, ми не знайшли достатньої кількості реконструкторів для того, щоб провести бій між козацькими і московськими військами. У нас будуть лицарі литовської доби - 50 чоловік, справжній гладіаторський бій”, - зазначив Панченко.

Окрім історичної частини, програмою фестивалю передбачені екскурсії на археологічні розкопки міста-фортеці Стара Самар, конкурси на кращу вишиванку, заходи для дітей, діятимуть літературна і музична сцени. До речі, хедлайнером останньої буде відомий рок-музикант Олег Скрипка.

А відомий український письменник Віталій Капранов зазначив, що літературна сцена буде представлена і місцевими, і київськими літераторами, але її склад ще перебуває на утвердженні.

За словами Панченка, вхід на фестиваль, що проходитиме 10 - 11 вересня, буде безкоштовний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-