Відкрився 73 Венеціанський кінофестиваль

Відкрився 73 Венеціанський кінофестиваль

Укрінформ
73 Венеціанський міжнародний кінофестиваль відкрився в середу ввечері на острові Лідо.

Він є найстарішим кінофорумом у світі і входить до трійки найпрестижніших фестивалів разом із Каннським і Берлінським, повідомляє fakty.ua.

Відкрився Венеціанський кинофестиваль прем'єрою американського фільму «Ла Ла Ленд». Це сповнена музики картина розповідає про стосунки джазового музиканта і голлівудської актриси-початківиці. Дія картини відбувається в Лос-Анджелесі. Головні ролі виконали Райан Гослінг і Емма Стоун. Фільм зняв 31-річний американський режисер Деміен Шазелл. Він відомий передусім драмою «Одержимість», яка отримала три премії «Оскар», три премії BAFTA йі один «Золотий глобус».

В основній конкурсній програмі Венеціанського кінофестивалю цьогоріч році беруть участь 20 фільмів, знятих кінематографістами різних країн. Фаворитами вважаються нові роботи вже відомих режисерів, до числа яких входять «Подорож часу» Терренса Маліка (США), «Ла Ла Ленд» Дем'єна Шазелла (США), «Рай» Андрія Кончаловського (Росія, Німеччина), «Чумацьким шляхом» Еміра Кустуріци (Мексика, Сербія, Велика Британія), «Франц» Франсуа Озона (Франція), «Прекрасні дні в Аранхуес» Віма Вендерса (Німеччина, Франція), «Прибуття» Дені Вільньова (США, Канада).

Журі в цьому році очолює британський режисер Сем Мендес, володар премії «Оскар» за фільм «Краса по-американськи». Він заявив журналістам, що навмисно нічого не читав у пресі про картини, які боротимуться за призи фестивалю. «Я хочу насолоджуватися кожним фільмом, знаючи про нього якомога менше. І тільки тоді зможу зрозуміти, чому саме та чи інша картина мені сподобалися», — сказав Мендес.

Фото: travelcalendar.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-