В Івано-Франківську 30 хорів співали вірші Каменяра

В Івано-Франківську 30 хорів співали вірші Каменяра

Укрінформ
В Івано-Франківську до 160-річчя Івана Франка відкрили Галицьку хорову академію. Твори поета на різних сценах міста виконують 30 професійних та самодіяльних хорів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні 30 хорів, які з’їхались з усієї області, виконують на різних сценах міста твори на слова Івана Франка. Увечері до 160-річчя Івана Франка свій концерт в Івано-Франківську дасть хор імені Григорія Верьовки. Така подія відбудеться у нас вперше за останні 15-20 років», - повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Урочистості з нагоди відзначення 160-річчя Франка в Івано-Франківську розпочались покладанням квітів до пам’ятника Каменяру за участю міністра культури України Євгена Нищука, представників обласної та місцевої влади. Сьогодні ж в Івано-Франківську відкрили кімнату-музей Франка, створення якої довгий час ініціювала громада міста.

«Ми відкриваємо кімнату-музей Івана Франка на розі вулиці Січових Стрільців. Назву «музей» поки не даємо, бо для цього треба зібрати достатньо експонатів. Поки їх небагато. Втім, це - перший крок до створення повноцінного музею. Все залежатиме від наших науковців», - вважає Марцінків.

За його словами, в кімнаті-музеї Франка презентують серед іншого рішення та документи, завдяки яким місто Станіславів перейменували на Івано-Франківськ.

Відомо, що Івано-Франківськ отримав назву на честь Івана Франка у 1962 році, до 300-річчя міста. До цього Івано-Франківськ називався Станіславів.

Іван Якович Франко, український письменник, поет, публіцист, перекладач, учений, громадський і політичний діяч народився 27 серпня 1856 року в с. Нагуєвичі. Помер 28 травня 1916 року у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-