Виставка в Софії Київській розповідає про історію України від перших днів

Виставка в Софії Київській розповідає про історію України від перших днів

Укрінформ
У Софії Київській напередодні свята Незалежності України відкрито виставку  "Держава творилась віками. Держава будується нині".

Про це сказала під час урочистого відкриття генеральний директор Національного заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Саме з цієї території великий Київський князь Володимир створював могутню державу Київську Русь. Саме від стін Софії під благословенням Оранти Ярослав Мудрий укріплював нашу державу, розширював її межі... Ці стіни і ця територія пам'ятають усі віхи нашої історії. І саме звідси 1991 року було проголошено відновлення нашої Української держави. Виставку, яку ми сьогодні відкриваємо, саме цим подіям і присвятили. Ми намагалися пройти від самих перших днів створення нашої держави до останніх подій", - зазначила Куковальська.

За створення такої виставки подякував перший Президент України Леонід Кравчук.

"Сьогодні кожний день нашого життя - це відстоювати, захищати і творити нову Україну. Кожний день нашого життя - це перегортати і розуміти кожну сторінку нашої дійсно великої історії. Від нас забирали і прагнуть забрати наше. Ми не маємо ні морального, ні людського, ні суто історичного права віддавати. Але для того, щоб не віддавати, треба знати і вірити, що воно справді наше, і виробляти в собі велику силу його захищати, захищати на всіх рівнях - аж до військового. Тому, якщо є можливість зрозуміти якусь частинку нашої історії і зв'язати поколіннями минуле з життям сучасним - це велика робота, і я вдячний вам за цю роботу", - підкреслив Кравчук.

Він привітав українців із святом Незалежності.

"Україна 25 років живе, будується, розбудовується. І буде жити тепер вічно!" - сказав перший Президент.

На виставці представлено понад 500 унікальних експонатів з державних музеїв та приватних колекцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-