Нагороду Американської телеакадемії вручили українській команді

Нагороду Американської телеакадемії вручили українській команді "Зими у вогні"

Укрінформ
Режисер номінованої на Оскар документальної картини "Зима у вогні" привіз з Голлівуду спеціальну нагороду Американської телеакадемії (The Television Academy Honors), щоб вручити її українським творцям.

Про це підкреслив Євген Афінеєвський, вручаючи два "Глобуси" представникам української команди.    

"Вперше Голлівуд відзначає не лише значення фільму на світовій арені та його внесок у сьогоднішній день, а відзначає ті команди, які його зібрали і донесли. Вперше в історії США телеакадемія відзначає інтернаціональний міжнародний склад команд - Британії, України і США. Призи є символом того, що в Україні є кіно, є талановиті люди, які зібралися в команду і довели, що разом можна досягти великих результатів. Це символ професіоналізму і відваги, тому що люди не дивилися ні на кулі, ні на мороз. Головне для них було - донести світу той момент, який завтра міг не бути", - сказав Афінеєвський.

Він відзначив, що фільм було зроблено завдяки великій команді операторів, які зняли унікальні кадри, зокрема з Сергієм Нігояном, і професіоналів, які займалися постпродакшеном.

"На Майдані знімали професіонали і непрофесіонали, з камерами і мобільниками - і знімали не гірше, ніж найбільші камери Sony. Люди, які займалися постпродакшеном, довели, що технологія здатна втілити маленький кадрик на великому екрані. Завдяки "Компанії Кінотур" він виглядає грандіозно, неначе був знятий за допомогою найостаннішої технології. Дивовижний звук був зроблений LEDOYEN. Вони довели, що кіноіндустрія України нічим не гірша, ніж той самий Голлівуд", - сказав режисер.  

Як уточнила представник української команди Ліна Клебанова, тільки через камеру "Спільнобачення" пройшло близько 300 операторів. "І коли російська пропаганда говорить про вливання Вашингтону в цю картину, це смішно, тому що все, що знімалося на Майдані, знімалося просто людьми. Вперше в історії України і у світовій історії картину такого масштабу було створено краудсорсингом", - сказала вона.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-