Розенко побачив восени чергову можливість подолати радянські міфи

Розенко побачив восени чергову можливість подолати радянські міфи

Укрінформ
Заходи, присвячені 150-річчю від дня народження Михайла Грушевського, мають відбутися на найвищому рівні, адже треба використовувати кожну можливість, щоб крок за кроком долати міфи радянської пропаганди, і продовжувати формувати в українців почуття національної гідності.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко під час засідання Оргкомітету з відзначення 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського, повідомляє Урядовий портал.

«Заходи, присвячені 150-річчю від дня народження Михайла Грушевського, мають відбутися на найвищому рівні. Це мають бути як загальнонаціональні заходи, так і регіональні. Ця дата не повинна пройти повз увагу українців, тому що це не просто святкування 150-річчя від дня народження голови Центральної Ради, УНР. Це можливість всім нам ще раз оцінити історичні події, ще раз згадати і героїчні, і трагічні сторінки історії нашої держави. Адже чим більше всі ми знатимемо історію, тим більшої кількості помилок в подальшому ми уникнемо», - наголосив Розенко.

За його словами, треба використовувати кожну можливість, щоб крок за кроком долати міфи радянської пропаганди, і продовжувати формувати в українців почуття національної гідності.

Як відомо, відповідно до затвердженого урядом плану заходів, у вересні 2016 року планується провести в Києві та інших населених пунктах за участю керівництва держави, народних депутатів України, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та науковців урочистості з нагоди 150-річчя від дня народження Грушевського, тематичні заходи для популяризації наукової, державної та історико-культурної спадщини.

Окрім того, до 29 вересня заплановано внести ініціативу про встановлення законом Державної історичної премії України імені  Грушевського за найкращі наукові та науково-популярні видання з історії України, створити документальний фільм про життя і діяльність Грушевського, запровадити в обіг ювілейну монету на відзнаку 150-річчя від дня його народження. Також буде випущено поштову марку та конверт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-