Фільм

Фільм "Припутні" планують завершити на початку 2017, аби встигнути на фестивалі

Укрінформ
Фільм "Припутні" Аркадія Непиталюка, зйомки якого починаються вже у серпні, планується завершити на початку 2017-го, щоб встигнути показати його впродовж року на різних міжнародних кінофестивалях.

Про це заявив у четвер продюсер фільму Юрій Мінзянов на прес-конференції в Укрінформі.

"Зйомки фільму починаються вже у серпні, оскільки за сценарієм дія відбувається на Яблучний Спас. Зняти кіно і завершити виробництво ми плануємо на початку наступного року, щоб показати його на фестивалях. Я думаю, що у стрічки має бути гарна фестивальна доля - це фестивалі класу А чи менші за класом, але глядачі зацікавляться нашим фільмом. Його просуванням ми будемо займатися на кіноринках і Берлінського, і Каннського фестивалів. Західних дистриб'юторів фільм неодмінно зацікавить", - переконаний Мінзянов.

Всупереч режисерові, який вважає, що "Припутні" за жанром - це, хоч і не чиста комедія, але весела авторська історія", Мінзянов переконаний, що "це все-таки трагікомедія".

"Картина буде позначена парадоксальністю, часом хуліганським гумором. Але крізь призму комічних ситуацій ми хотіли би поговорити навіть про стан сучасного села. При виборі локацій ми бачили покинуті села, і гірко було на це дивитися", - підкреслив він.

При цьому продюсер додав, що дія фільму відбуватиметься не тільки на землі, а й у небі. Герої час до часу дивитимуть вгору - на літаки, що пролітають над селом, і дія переходитиме в салон бізнес-класу - при цьому виявиться, що у цих "небожителів" ті ж проблеми - пошуку щастя.

Мінзянов уточнив, що оператор фільму - Олександр Рощин, художник - Євгенія Лисецька. А от кастинг ще триває, є тільки головна героїня баба Зіна - її гратиме Ніна Набока, для якої це практично перша велика роль у кіно. Також він поінформував, що під час пошуку виконавців "зіткнулися із проблемою, коли талановиті актори відмовляються зіграти парочку геїв з літака". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-