Ложкін: Додаткові інвестиції можна залучити за допомогою держпідтримки кіновиробництва

Ложкін: Додаткові інвестиції можна залучити за допомогою держпідтримки кіновиробництва

Укрінформ
Глава АП Борис Ложкін вважає, що додаткові інвестиції в економіку можна залучити за допомогою державної підтримки кіновиробництва.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«У більшості європейських країн є цікаві кейси залучення інвестицій і стимулювання різних секторів економіки за допомогою підтримки кіновиробництва. Один з найбільш показових - хорватський. У цій країні знімали епізоди декількох сезонів супер-рейтингового серіалу «Гра престолів». Американський кабельний гігант HBO обрав Хорватію не тільки через красиві види Адріатичного узбережжя та палаців Дубровника. Головна причина - вигода. Справа в тому, що уряд відшкодовує кіновиробникам, які знімають на території Хорватії фільми та серіали, 20% витрат», - повідомив він.

Як зазначив Ложкін, витрачені гроші повертаються до держбюджету з плюсом. Тільки за останній рік американські і європейські продакшн-компанії зняли в Хорватії більше десяти повнометражних фільмів і серіалів.

«Країна отримала мільйонний прибуток - кожен вкладений державою 1 євро приносить бюджету згодом 1,3 євро. Звідки дохід? Разом з грошима, які привозить і вкладає в країну кіноіндустрія, активізується розвиток суміжних секторів економіки - сервісу, інфраструктури, туризму, ринку праці. З того моменту, як стало відомо про зйомки «Ггри престолів» у Дубровнику, потік туристів до цього міста щорічно збільшувався на 10%. А в Чехії, де працює аналогічна хорватській програма, за п'ять років її існування створено понад 10 тисяч нових робочих місць у сфері кіновиробництва», - написав він.

За даними дослідження компанії «Tourism Competitive Intelligence», в 2014 роціблизько 45 мільйонів туристів обирали для подорожей країну, в якій було знято фільм або серіал, який їм сподобався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-