У Латвії завершився фестиваль Made in Ukrainа

У Латвії завершився фестиваль Made in Ukrainа

Фото
Укрінформ
Завершився масштабний чотириденний захід українських артистів естради, команд «Ліги сміху» та майстрів народного промислу, який тривав в Ризі та Юрмалі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фестиваль Made in Ukrainа розпочався 21 липня в Ризі безкоштовним промо-концертом на Ратушній площі. А потім три дні, до неділі - тривав в знаменитому залі "Дзінтарі" в Юрмалі. До слова, там донедавна проводилися російські фестивалі, але тепер вони переїхали в інші місця з-за санкцій, накладених на низку артистів.

Ті ж три дні вздовж знаменитої юрмальської вулиці Йомас вирував український етно-ярмарок: торгували свіжими борщем, варениками, салом, запашними наливками; ліпили горщики, торгували вишиванками ручної роботи, писаними гончарними виробами, візерунчастими іграшками.

Виступали з концертами зірки української естради: переможниці Євробачення-2016 Джамала та Євробачення-2004 Руслана, Потап і група "Мізки", Тіна Кароль, групи "Воплі Відоплясова", "Мачете", "Время і Стєкло", "Дзідзьо" і багато інших . Також відбувся бенефіс «Вечірнього кварталу», а «Ліга сміху» провела свій «Літній кубок». Серед його учасників були відомі команди з Києва, Дніпра, Одеси, Тернополя.

Були також КВНщики з Естонії та представники знаменитої російської команди КВН з Росії «Уездный город» Сергій Писаренко, Євген Нікішин. Вони і раніше не раз заявляли свою підтримку Україні.

«Ми - старі друзі. І нас ніщо не розлучить», - сказав з цього приводу редактор «Ліги сміху» Андрій Чивурін.

За приблизними підрахунками лідера «Вечірнього кварталу» та ведучого «Ліги сміху» Володимира Зеленського, десь третину публіки в залах становили представники української діаспори, які приїхали подивитися на співвітчизників з різних країн Європи – Латвії, Литви, Естонії,  Фінляндії, Польщі, Німеччини. В цілому фестиваль Made in Ukrainа було визнано успішним і гідним повторення. І хоча на рівень самоокупності він поки не вийшов, а словами Володимира Зеленського, "ми готові вкладати в таку справу".

З недоліків заходу називають той факт, що коли українці жартують про Латвію і латвійців, то в них виходить «як завжди, естонський акцент». Також деякі латвійці настільки глибоко відчули пісню Джамали «1944», співзвучну їх історичній долі, що їм відтепер складно сприймати українську співачку як частина шоу-бізнесу, виконавицю, що виступає в концерті-асорті.

«Ось якби вона приїхала з сольним виступом - інша справа», - говорили відвідувачі концерту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-