Ще один роман Пратчетта екранізують

Ще один роман Пратчетта екранізують

Укрінформ
Jim Henson Company і дочка Террі Пратчетта, Ріанна Пратчетт, займуться екранізацією роману «Маленький вільний народ» із циклу «Плаский світ».

Про це повідомляє КиноПоиск.

«Маленький вільний

народ» — перша з п'яти книг про пригоди дев'ятирічної відьми Тіффані Боліт, якій доведеться об'єднатися з маленькими синіми чоловічками Нак Мак Фіглами для боротьби з Королевою Ельфів. Самі Нак Мак Фігли воліють називати себе «піктсі» або «маленьким вільним народом». Покриті татуюваннями піиктсі — найнебезпечніший різновид ельфів (особливо напідпитку).

Як уточнює The Guardian, незважаючи на те, що сама історія входить до так званого «дитячого циклу» серії «Плаский світ», екранізація буде націлена на дорослу аудиторію. За адаптацію візьметься дочка Пратчетта — Ріанна, відома всьому світу як ігрова сценаристка. На її рахунку такі проекти, як mirror's Edge, Prince of Persia, BioShock Infinite і Tomb Raider.

Ріанна Пратчетт засвітилася і в кінобізнесі. Вона — співзасновник незалежної продакшн-студії Narrativia, заснована в 2012 році її батьком. Компанії належать всі права на твори сера Террі, в тому числі і на цикл «Плаский світ». Продюсером «Маленького вільного народу» виступить Брайан Хенсон з The Jim Henson Company.

Дочка покійного британського письменника каже: «Мені дуже подобається все, що робить компанія Джима Хенсона, тож для нас велика честь об'єднатися з ними». Нагадаємо, що на рахунку компанії Хенсона неймовірно успішне «Маппет-шоу», фантастичний фільм «Лабіринт» з Девідом Боуї і Дженніфер Коннеллі, а також ляльковий серіал «Динозаври». За час свого існування, The Jim Henson Company завоювала 50 премій «Еммі» і 9 премій «Греммі».

Це вже другий випадок, коли «Маленький вільний

народ» намагаються перенести на великий екран. У 2008 році компанія Sony Pictures придбала права на екранізацію і найняла Сема Реймі як режисера проекту. Самому Пратчетту, який помер у минулому році від хвороби Альцгеймера, не сподобався сценарій: письменник говорив в інтерв'ю журналу SFX, що «були всі передумови до того, аби проект вдався, але потім втрутилася студія». У 2009 році автор відкликав права на екранізацію.

Террі Пратчетт взагалі вкрай скептично ставився до екранізацій його робіт після того, як кілька проектів провалилися в прокаті. Наприклад, зйомки фільму «Мор, учень Смерті» були припинені, тому що студійних босів не сподобалася ідея персоніфікації смерті. «Я написав кілька сценаріїв, а потім американці сказали, що провели кілька досліджень і Смерть не дуже їм підходить», — говорив Пратчетт.

Дата випуску і деталі кастингу «Маленького вільного народу» поки не оголошені.

Фото: lctv.kg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-